Ferriot, Negri Bossi’den Pres Satın Aldı

ABD’li üretici Ferriot, Negri Bossi’den aldığı 2,500 tonluk presller ile üretim sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. Yeni preslerin kurulumunun yeni yıldan sonra tamamlanması bekleniyor.

Devamını Oku
Gıdalarda Aroma Verici Maddelere Düzenleme

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aroma verici olarak kullanılan 4,5-epoxydec-2(trans)-enal maddesinin gıdalarda kullanımını yasakladı.

Devamını Oku
Kredi Kartı ile Online Alışveriş Yapanlar Dikkat!

Kredi kartıyla online alışverişe onay şartı getiren süre 31 Aralık`ta sona eriyor. Kullanıcılar bu tarihe kadar bankalarına onay vermediği takdirde kredi kartlarını online alışverişte kullanamayacak.

Devamını Oku
Plastik Sektörü Son 6 Yılın En İyi Büyüme Oranına Ulaştı

PAGDER Başkanı Reha Gür, plastik sektörünün 2017 yılı sektör değerlendirmesine ilişkin yaptığı açıklamada, sektörün özlenen büyümesini gerçekleştirdiğini belirtti.

Devamını Oku
Türkiye Dünya Plastik Birliği`ne Daimi Üye Olarak Katıldı

Dünyada 1,2 trilyon dolar büyüklüğe sahip olan plastik endüstrisini 52 üye ülke ile temsil eden Dünya Plastik Birliği`nin (Global Plastics Alliance / GPA) Malezya`da düzenlenen toplantısına Türkiye`den Türk Plastik Sanayicileri Vakfı (PAGEV) daimi üye olarak katıldı. Türkiye`de Mutlu Balıklar projesiyle atıksız denizler için çalışmalar yürüten PAGEV, çevre kirliliği konusundaki Küresel Aksiyon Takımı`nın yönetiminde AB ve ABD`nin yanında yer alacak.

Devamını Oku
Yeni Asgari Ücretin Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, görüşmeleri devam eden `asgari ücret` kararının ne zaman açıklayacağını duyurdu.

Devamını Oku
Çin ve Batı Arasında Ticaret Gerginliği

Çin ve Batı arasındaki ticaret gerginliğinde tansiyon düşmedi. Çin hükümeti, AB’nin koyduğu anti damping önlemlerinin DTÖ’nün anlaşmalarına aykırı olduğunu savunuyor.

Devamını Oku
Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, özellikle iç piyasada ki yükselen talebi karşılamak için tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Devamını Oku