DOLAR YENİ HAFTAYA YENİ REKORLA BAŞLADI !

Dolar/TL yeni haftaya başlarken 4.56 seviyesini görerek rekorunu tazeledi. Euro ise 5.31 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Devamını Oku
19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÜM YURTTA COŞKUYLA KUTLANIYOR

Mustafa Kemal`in 19 Mayıs 1919`da Kurtuluş Savaşı`nı başlatması ülke çapında kutlanıyor. Ankara`da resmi törenlerin ilk durağı Anıtkabir oldu.

Devamını Oku
JAPONYA`DA 25 SANİYE ERKEN KALKAN TREN İÇİN FİRMA ÖZÜR DİLEDİ

Japonya Shiga`da bulunan Notogawa istasyonunda makinist trenin kalkışından `yalnızca` 25 saniye önce hareket edince, trene binemeyen Japonlar firmayı şikayet yağmuruna tuttu. Gelişmelerin ardından firma özür dilemek zorunda kaldı.

Devamını Oku
YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 11`İ AŞTI

TCMB Beklenti Anketi’nde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 10.07’den yüzde 11.07’ye yükseldi.

Devamını Oku
PLASTİK ÜRETİMİ YÜZDE 54,5`LİK ARTIŞLA REKOR KIRDI !

PAGEV tarafından açıklanan ilk çeyrek raporuna göre; sektörün plastik mamul üretimi bir önceki senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında miktarda yüzde 48,7 artışla 3,5 milyon tona, değerde ise yüzde 54,5 yükselişle 13,6 milyar dolara ulaştı.

Devamını Oku
KOBİ’LER İÇİN REKABETİN YOLU DİJİTAL DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYOR

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 1. İstanbul KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi, “Akıllı Üretimle Küresel Rekabet” temasıyla, Sanayi 4.0 evresinde Türkiye`deki KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak güncel gelişmelere ışık tuttu.

Devamını Oku
KALİFORNYA`DAKİ EVLERE GÜNEŞ PANELİ ZORUNLULUĞU

ABD`nin Kaliforniya eyaletinde yenilebilir enerjilere geçiş için büyük bir adım atıldı. Kaliforniya Enerji Komisyonu, 2020’den sonra eyalette inşa edilecek evlerin çatılarına güneş paneli konulması zorunluluğu getirdi. Yeni standartlar müstakil evleri ve belli bir yüksekliğin altındaki apartmanları kapsayacak

Devamını Oku
İŞSİZLİK ORANI ÇİFT HANEDE

Türkiye`de işsizlik oranı, Şubat 2018`de bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 puan azalarak yüzde 10,6 oldu.

Devamını Oku