Yerli Oyuncağa İlgi Artıyor

Yerli Oyuncağa İlgi Artıyor İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), oyuncak sektöründe gelecek araştırması çalıştayı düzenledi. Türkiye Oyuncakçılar Derneği (OYDER)’in desteği ile İKMİB tarafından gerçekleştirilen çalıştayda sektörün durumu, yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri konuları tartışıldı.

Devamını Oku
Plastik Sektörü 2018`de En Az %5 Büyüme Bekliyor

Üretim kapasitesi ile dünyada altıncı, Avrupa`da ise ikinci sırada yer alan Türkiye plastik sektörü büyüme ivmesini devam ettirdi.

Devamını Oku
Dolar Kuru 2 Ayın En Düşüğünü Gördü

Yeni haftaya 3.81 seviyesinden başlayan dolar fiyatları, en düşük 3.8070 seviyesini görerek yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar kuru şu dakikalarda 3.81 seviyesinin üzerinde hareket ediyor. Piyasada yıl sonu ve tatiller nedeniyle hacimler düşük kalacak.

Devamını Oku
Bitcoin Aslında nedir? Nasıl alınır satılır? Kaç Dolar?

Elektronik para bitcoinin piyasalarda önüne geçilemez yükselişine rağmen bazı uzmanlar bu sistemin yerleşmeyeceğini, bazı uzmanlar ise geleceğin para biriminin bu olacağını dile getirdi. Peki bu bitcoin nedir, nereden ve nasıl alınıp satılır, şu anda kaç dolardan işlem görüyor. İşte detaylar...

Devamını Oku
Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı

Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı Siemens`in devreye aldığı yeni fabrikasıyla Gebze`deki yatırımı 65 milyon euroya ulaştı. Açılışta konuşan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Helmrich, kendilerini Türkiye`de yerel bir şirket olarak gördüklerini söyledi.

Devamını Oku
SAP’den Müşterilerine İran Uyarısı

SAP’den Müşterilerine İran Uyarısı Teknoloji devi, Türkiye’de iş yaptığı tüm şirketlere İran ile çalışmadığı ve çalışmayı düşünmediğine dair dijital ortamda bir taahhüt metni göndererek imzalamaları talebinde bulundu.

Devamını Oku
TANAP ile ilk gaz akışı ne zaman başlıyor?

2015 yılında temelleri atılan Trans Adriyatik Boru Hattı’nda (TANAP) sona gelindi. Türkiye’yi Avrupa gazında önemli aktör haline dönüştürecek dev projede ilk test için geri sayım başladı. Gaz akışıyla birlikte enerji fiyatlarında indirim beklenirken, Avrupa`nın gaz vanası da artık Türkiye`nin elinde olacak.

Devamını Oku
Araç muayenede yeni dönem!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenebilmesi talebini içeren soru önergesine Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’dan olumlu yanıt geldi. Arslan, araç muayene ücretlerinin kredi kartı ile ödenebilmesi ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı, işletici firmalar ve bankalar nezdinde bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Devamını Oku