PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜ AKBİL KAZANDIRIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metal ve plastik materyalleri geri dönüşüme kazandırmak için şehrin farklı noktalarına 100 mobil plastik otomatı yerleştirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Akıllı Mobil Aktarma Otomatı geri dönüşüm için kullananlar materyallerden İstanbul kart kredi kazanabilecek. Kağıt, metal, plastik gibi yeniden ekonomiye kazandırılabilir materyalleri işleyecek olan otomatlar, atıkların geri dönüşüm değeri kadar bedeli şehir içi ulaşım sistemlerinde ödeme aracı olarak kullanılan İstanbul karta kredi olarak yükleyecek.

Devamını Oku
REHAU OTOMOTİV ENDÜSTRİ 4.0 İÇİN SIEMENS SİSTEMİNE GEÇİYOR

Almanya merkezli Rehau Otomotiv, otomotiv alanında ki eski sistemlerini dünyanın her yerinde bulunan 15 tesis sistemini Siemens ürünleri ile değiştiriyor. Rehau Otomotiv yönetim kurulu üyelerinden Helmut Ansorge, Rehau için `` deniz feneri projesi ve şirket tarihinde benzersiz bir an olarak adlandırılan büyük bir hamle. Rehau AG + Co., pencere ve kapılar için boru ve boru sistemleri gibi plastik inşaat ürünleri üreten büyük bir (aile şirketi) kuruluştur.

Devamını Oku
BİTCOİN`DEN SONRA DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ KRİPTO PARA BİRİMİ

Forbes dergisine göre son bir ayda yüzde 1000 değerlenen Ripple`ın piyasa değeri 120 milyar dolarla Bitcoin`in yaklaşık yarısına ulaştı. Ripple`dan önce ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum`du.

Devamını Oku
İZMİR`DE KONUT FİYATI ARTIŞI İSTANBUL`U ÜÇE KATLADI

Türkiye`de konut fiyatları Batı’da Ege ve Trakya’da yükseliyor. Konutta en çok İzmir rağbet görüyor. 2017 yılında İzmir konut değer artışı İstanbul`u üçe katlayarak lider oldu.

Devamını Oku
MESLEK LİSELİYE EK PUAN TALEBİ YÖK`E İLETİLDİ

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, meslek liselerinde yazılım alanı açılacağını belirtti. Meslek liselilere ek puan verilmesi talebini YÖK Başkanı’na ilettiklerini söyleyen Gülay, “Konu kendisinin gündeminde” dedi.

Devamını Oku
DOLAR 2018`E ZAYIF BAŞLADI

Yılın ilk işlem günlerinde döviz piyasalarında öne çıkan tema ‘zayıf Dolar’ olmaya devam ediyor. Dün güne kötü başlayan Dolar, günün ikinci yarısında ABD tahvil faizlerinde kaydedilen yükselişten destek aldı. Dolar`ın 2018’in ilk aylarında 2017`nin son aylarına göre daha düşük bir seyir izlemesini bekleniyor. Ancak dün izlenen hareketin benzer tempoda, soluksuz şekilde devam edeceğini düşünmek yanıltıcı olabilir.

Devamını Oku
KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
BİLİM İNSANLARI YAĞ YAKICI İLAÇLARI VÜCUDA ENJEKTE EDEN YAMA GELİŞTİRDİ

Yama içinde bulunan her iğne, insan saçından daha incedir. Deriye basıldığında, iğneler yamadan ayrılır ve vücuda gömülürler. İlaç molekülleri daha sonra enerji depolayan beyaz yağları enerji yanan kahverengi yağlara dönüştürmek için yavaşça dağılırlar.

Devamını Oku