ZORLU HOLDİNG`DEN ÇİNLİLERLE 4.5 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Zorlu Grubu ve Çinli GSR, 4.5 milyar dolar yatırımla elektrikli otomobil ve enerji depolama pillerine yönelik batarya fabrikası kuruyor. Dev fabrika yılda 500 bin araca batarya üretecek.

Devamını Oku
BATILI BANKALARIN MODERN İPEKYOLU YARIŞI

Citigroup, HSBC ve Standard Chartered gibi büyük bankaların, Çin`in `Kuşak ve Yol` projesinde rol almak için birbirleriyle yarıştığı belirtilirken, birçok banka proje ile bağlantılı onlarca anlaşma imzalamayı başardı.

Devamını Oku
GOOGLE HASTA TAKİBİ İÇİN YAPAY ZEKA GELİŞTİRİYOR

İnsan kaynaklı hatalardan kurtulmak isteyen Google, hastanelerdeki hastaları takip etmek amacıyla yapay zeka geliştiriyor.

Devamını Oku
HASTEK MÜŞTERİLERİNİ ÇİN’E GÖTÜRÜYOR

Hastek Plastik Sistemleri büyük makine yatırımı yapacak müşterilerini Çin’de yer alan Borche fabrikasına, cihazı yerinde görmeye götürüyor.

Devamını Oku
TÜBİTAK`IN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı`na Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal atandı.

Devamını Oku
OYUNCAK DEVİ KEPENK KAPATIYOR

Toys R Us yakın zamanda iflas açıklamasının ardından 200`den fazla mağazasını kapatma kararı aldı. Şirketin tatil döneminde de beklediği hareketliliği bulamadığı belirtiliyor.

Devamını Oku
BDDK`DAN ORTAK ATM UYARISI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanı Ahmet Yılmaz, ortak ATM`lerden para çekenlerden alınan ücretlerin çok yükselmesi üzerine sınırlama getirdiklerine dikkat çekerek, Ortak ATM`de alınan ücreti abartıp bunu gelir kapısı haline getiren bankalar var diye uyardı.

Devamını Oku
TÜRKİYE’NİN ÇOCUKLARI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Türkiye’nin gıda ve içecek firmaları, çocukların beslenme kriterlerine uymayan ürünlerin reklamına izin vermeyecek.

Devamını Oku