ABD`YE ÇELİK MEKTUBU: `BİZİ MUAF TUTUN`

Reuters`ın edindiği bilgiye göre sektör temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştiren Zeybekci, sektörün beklentilerini dinlemesinin ardından ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross`a mektup gönderdi ve Türkiye`nin çelik ve alüminyuma uygulanan ek gümrük vergilerinden muaf tutulmasına yönelik beklentilerini iletti.

Devamını Oku
İNŞAAT MALİYETLERİ YÜKSELDİ

Ocak ayında inşaat maliyet endeksi yüzde 4,91 artış gösterdi. Bir önceki aya kıyasla en büyük değişim işçilik maliyetlerinde görüldü.

Devamını Oku
BOEING ÜRETİM TESİSİNE VİRÜS SALDIRISI

Ünlü uçak üretici firmalardan birisi olan Boeing`in bir üretim tesisi, Wannacry fidye yazılımı olduğu düşülen bir virüs tarafından saldırıya uğradı. Şirketten konuyla alakalı hemen bir açıklama geldi.

Devamını Oku
PİYASALAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI? İŞTE RAKAMLAR...

Haftanın ilk gününde dolar fiyatı merak ediliyor. Dolarda geçtiğimiz hafta yaşanan dalgalı seyrin ardından yeni hafta 3.95 TL`li seviyelerden başladı. İşte 2 Nisan dolar kuru...

Devamını Oku
OECD: `ROBOTLARDAN O KADAR KORKMAYIN!`

OECD`nin yayımladığı rapora göre, ileride robotların birçok kişiyi işsiz bırakacağı yönündeki endişelerin bir bölümü abartılı. Buna rağmen gelecekte 66 milyon kişi işsiz kalma riski altında.

Devamını Oku
KİMYA SEKTÖRÜNDE İTİCİ GÜÇ, PLASTİK VE MAMÜLLERİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre kimya sektöründe plastik ve mamulleri, kimya ihracatının itici gücü olmaya devam ediyor. Mart ayında en fazla ihracatı gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri 539 milyon 676 bin 510 dolarlık ihracatla birinci sırada yer aldı.

Devamını Oku
MÜHENDİSLİK ÖĞRENCİLERİNİN YERLİ ROKET BAŞARISI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrencileri 3 bin feet yüksekliğe ulaşabilen geliştirilmiş yerli roket Tuğra-11`i yaptı.

Devamını Oku
KAHVE ÜRÜNLERİNE ZORUNLU `KANSERE YOL AÇABİLİR` UYARISI

California`da mahkeme, aralarında ünlü kahve zinciri Starbucks`ın da bulunduğu 90 kahve şirketine açılan davada ürünlere kansere yol açabilir uyarısı koyması gerektiğine hükmetti.

Devamını Oku