ADIYAMAN`DA DEPREM ! YARALI SAYISI AÇIKLANDI...

Adıyaman`da saat 03:34`de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünün Samsat ilçesi olduğunu açıkladı. Sabah saat 07:50`de 3., saat 09.09`da ise 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Demircan, depremde 39 kişinin yaralandığını açıkladı.

Devamını Oku
RAMAZAN PİDESİ KAÇ TL OLACAK?

RAMAZAN pidesi bu yıl zamlı olarak sofralardaki yerini alacak. Geçen yıl kilogram fiyatı 6.60 olan ramazan pidesine yüzde 8’i geçmemek kaydıyla bu yıl 7.15 TL’den satılacak. Fırıncılar Federasyonu da alınana kararı doğruladı.

Devamını Oku
ÇEKİRDEKTEN MÜHENDİS YETİŞECEK...

449 Anadolu teknik programı uygulayan lisede ‘çekirdekten mühendis yetiştirilmesi’ vizyonu doğrultusunda fen liseleri ayarında müfredat uygulanacak.

Devamını Oku
MERKEZ BANKASI`NA GÖRE YIL SONUNDA DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Merkez Bankası`nın beklenti anketi açıklandı! Buna göre, 2018 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 4,10 TL iken, bu anket döneminde 4,22 TL`ye yükseldi.

Devamını Oku
SAĞLIK TURİZMİNDE TERCİH TÜRKİYE

2017 yılında 1 milyonu aşkın kişi Türkiye`ye sağlık turizmi için geldi ve yaklaşık 10 milyar dolardan fazla Türkiye`ye döviz girdisi sağladı.

Devamını Oku
ZİRAİ DONA KARŞI PET ŞİŞE ÖNLEMİ !

Yozgat’ta gece hava sıcaklığının eksi 2 dereceye düşmesiyle yaşanan don meyve ağaçlarına zarar verirken, çiftçi Hacı Ömer Kılıç hurdacıdan topladığı 3 bin pet şişe ile kurduğu serasında sebzelerini dona karşı koruyor.

Devamını Oku
BİR TARİHİN DEĞİŞTİĞİ GÜN... 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yılını kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu o günleri tarihçi İlber Ortaylı şöyle anlatıyor: “Ankara’da yeni bir dönem başladı. İlk defa bir Meclis bütün iktidarı ele alıyordu.”

Devamını Oku
İKMİB’İN YENİ BAŞKANI ADİL PELİSTER OLDU

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği`nde (İKMİB) seçimler sonuçlandı. 1273 delegenin katıldığı seçimlerde geçerli sayılan toplam 1154 oyun 613’ünü alan BETA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister İKMİB’in yeni başkanı oldu.

Devamını Oku