KOÇ HOLDİNG TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİ SATIYOR

2006’da hissedarı olduğu Biletix’i ABD’li Ticketmaster’a satan Koç Holding ertesi yıl GVZ’yi Sestek’e devretti. 2011’de de Koç.net’i Vodafone’a devreden holding, 2013’te ise çağrı ve veri depolama şirketi Callus Bilgi ve İletişim şirketini İtalyan dev Comdata’ya satmıştı. Koç Holding şimdi de teknoloji şirketi Ingage Dijital Pazarlama şirketinin yarısını Hollandalı şirkete satıyor.

Devamını Oku
DOLAR SON ÜÇ HAFTANIN ZİRVESİNDE !

Dolar kurunun S&P`nin Türkiye not kararına ilk tepkisi sınırlı kalırken, sonrasında kayıp derinleşti ve dolar kuru 4.1691 TL ile 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Piyasalar, Fed`in faiz kararı takip edilecek.

Devamını Oku
DÜNYA AMBALAJ ÖRGÜTÜ`NDEN TÜRK ŞİRKETE İKİ ÖDÜL

Türkiye`nin lider ambalaj üreticilerinden Sarten, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve ambalaj sektörünün en prestijli yarışmalarından biri olan WorldStar 2018’de 2 ödüle birden layık görüldü.

Devamını Oku
KİMYA SANAYİ İHRACATINDA ABD ZİRVEDE

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre; Nisan ayında kimya ihracatı 2017 yılı Nisan ayına göre yüzde 10,84 artarak, 1 milyar 353 milyon dolar olarak gerçekleşti. Nisan ayında en çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri, 94 milyon 185 bin dolarlık kimya ihracat rakamıyla ilk sırada yer aldı.

Devamını Oku
MAKİNE İHRACATINDA YÜZDE ARTIŞ BEKLENİYOR

MAİB Yönetim Kurulu Başkanı Karavelioğlu, makina sektöründe ihracatta bu yıl yüzde 20 artış beklediklerini belirtti.

Devamını Oku
TÜRKİYE KRİPTO PARA BORSASINDA İLK BEŞTE

Kripto paraların tüm dünyada büyük merak uyandırması ve popüler olmasıyla birlikte sektöre katılan oyuncuların sayısı da büyük oranda arttı. Morgan Stanley`in araştırmasına göre Türkiye, kayıtlı kripto para işlem platformunun en fazla olduğu ilk 5 ülkeden biri.

Devamını Oku
NİSANIN ZAM ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

Nisan ayında en yüksek fiyat artışı yüzde 28,52 ile kadın ceketinde, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 32,41 ile sivri biberde görüldü.

Devamını Oku
DOLARIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR !

Dolar kuru dünkü rekor seviyelerden sonra yeni günde 4.23 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro kuru ise 5.07 seviyelerinde bulunuyor. Piyasalar ABD istihdam raporunu bekliyor.

Devamını Oku