Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, özellikle iç piyasada ki yükselen talebi karşılamak için tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona çıkarmayı hedefliyor.
 

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, Çin sınırı yakınlarındaki üretim tesisinde tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona yükseltiyor. Rus üreticiden yapılan açıklamada söz konusu projenin üretim tesisindeki üretim verimliliğini ve çevre güvenliğini artırmayı içerdiğinin altı çizildi. Açıklamada ayrıca  Rus tereftalik asit piyasasının talebi karşılamak için yeterli düzeyde olmadığı ve üretim artışı ile ithalatın aşağı çekilmesinin amaçlandığı belirtildi.
 

Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan üretim tesisindeki yenileme çalışmalarının 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.  Söz konusu çalışma, 150 temel üretim ekipmanı tezgahının yenilenmesini ve endüstriyel emniyet ve verimliliğin geliştirilmesine yardımcı olacak yardımcı ekipmanların çoğunu içeriyor. Ayrıca modern bir gaz katalitik oksitleyicisinin kurulması ve tüm gaz emisyonu arıtma sistemlerinin geliştirilmesi sonucunda, atmosferik emisyonların iki katına düşmesi bekleniyor.
 

Sibur Yönetim Kurulu Başkanı Dmitry Konov söz konusu üretim artışı çalışmalarının özellikle yiyecek sektöründen gelen yüksek talebi karşılamayı amaçladığını belirterek “Ayrıca tesislerimizin enerji verimliliğini ve çevre güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan üretim yükseltme stratejimizin önemli bir adımdır.” ifadelerini kullandı.
 

Tereftalik asit polimer ambalaj için temel bir materyal olan polietilen tereftalat (PET) üretmek için kullanılıyor.