ÇİNLİ ŞİRKETTEN TÜRKİYE`YE 110 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Çinli kablo şirketi ZTT Grup`un Uluslararası İş Bölümü Üst Yöneticisi Ryan Shi, Elektrik iletiminde kullanılan yüksek ve ekstra yüksek voltaj türü kabloların Türkiye`de üretilmesi için adım attık. Türkiye`ye ilk etapta 65 milyon dolar, iki yıl içinde ise toplam 110 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz dedi.

Devamını Oku
İSTANBUL TİCARET ODASI`NDAN SEYAHATNAME`YE ÖZEL BASKI

Evliya Çelebi’nin Seyahatnâme`sinin 17. yüzyıl İstanbul’unu anlatan bölümü İTO tarafından özel bir baskıyla yayınlandı.

Devamını Oku
SANAYİ İŞ BİRLİKLERİNİN YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Yenilik, yerlileşme ve teknoloji transferini sağlamaya yönelik sanayi iş birliği projelerinde mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak usul ve esaslar belirlendi.

Devamını Oku
MAKİNEDE YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMI

Uzun vadeli strateji belirleme noktasında, üretimde teknoloji dönemine geçmeyi hedef alan Makine sektörü, teknoloji yatırımlarını hızlandırdı. Sanayinin itici gücü konumundaki makine sektörünün güçlü temsilcileri, 2017 yılını hedeflerine ulaştıkları yıl olarak ilan etti.

Devamını Oku
TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI GURURU UNICERA KAPILARINI AÇIYOR

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA), 27 Şubat-3 Mart 2018 tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek. Fuara 130 ülkeden ziyaretçi bekleniyor.

Devamını Oku
KDV YASASI DEĞİŞİYOR! İŞTE DEĞİŞİKLİKLER...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu`nda değişiklikler öngören kanun tasarısının TBMM`ye sevk edildiğini söyledi. Tasarıyla esnafın ödeyeceği KDV`ye 2 ay erteleme geliyor. Okul, hastane, yurt ve cami yapanlara KDV istisnası uygulanacak. Yabancılara sunulan sağlık hizmetlerinde de KDV istisnası getiriliyor.

Devamını Oku
KADINLAR MAKİNE SEKTÖRÜNDE HARİKALAR YARATIYOR

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Dalgakıran: Makine sektöründe kadınlar işin içine girdiği zaman harikalar yaratıyorlar, diğer alanlardaki mühendisliklerde de böyle. Sizin disiplininize, bakış açınıza, titizliğinize, hırsınıza bu ülkenin ihtiyacı var dedi.

Devamını Oku
SAMSUN`DA PLASTİK FABRİKA DEPOSUNDA YANGIN!

Tekkeköy İlçesi Selyeri Mahallesi Toptancılar Sitesi 47. Sokak`taki, plastik tabure, masa ve sandalye satışı yapan firmaya ait depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Devamını Oku