ABD’de ÜFE Arttı

ABD’de ÜFE kasım ayında yıllık bazda yüzde 3,1 olurken, aylık bazda ise yüzde 0,4 seviyesine geldi. Beklentilerin üzerinde artan enflasyon rakamlarının FED’in faiz artırımı ihtimalini destekliyor.

Devamını Oku
Vergi Reformu Görüşmelerinde Önemli Gelişme

ABD’de süren vergi reformu görüşmelerinde Kurumlar Vergisinin yüzde 35`ten yüzde 21`e indirilmesi konusunda anlaşma sağladığı konuşuluyor.

Devamını Oku
 Trelleborg Yeni Merkezine Taşınmaya Hazırlanıyor

Trelleborg Sealing Solutions, Almanya’da yapımı süren yeni genel merkez binasına 2018 yılının yaz aylarında taşınmayı amaçlıyor.

Devamını Oku
Cari Açık Beklentilerin Altında

Cari açık ekim ayında 3,83 milyar dolar oldu ve beklentilerin altında kaldı. Piyasa beklentisi 4,1 milyar dolardı.

Devamını Oku
Clariant Müşteri Odaklı Çözümler İle Ön Plana Çıktı

Plast Eurasia 2017’de müşterileri ile buluşan Clariant, Türkiye masterbatch sektöründe müşteri odaklı çözümleri ile dikkat çekti. İsviçreli üretici fuar süresince renk masterbatchleri ve katkı masterbatchleri ile müşterilerinin karşısına çıktı.

Devamını Oku
Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Büyüme Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomik büyümeye ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, kapasite kullanımı yatırımlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceği yönünde güçlü sinyallerin olduğuna dikkat çekti.

Devamını Oku
Yıl Sonu Büyüme Beklentisi Arttı

Merkez Bankası aralık ayına ilişkin beklenti anketi sonuçlarını yayımladı. Buna göre, dolar kuru için yıl sonu beklentisi 3.8805 oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 11,74’e yükseldi.

Devamını Oku
Avrupa’da Perakende Satışlar Azaldı

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 geriledi. Yıllık bazda ise yüzde 0,4 arttı

Devamını Oku