SANAYİ ÜRETİMİ %9,9 ARTTI

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 arttı

Devamını Oku
DÜNYANIN 3. BÜYÜK OTOMOTİV ENDÜSTRİ FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Son 12 yılın ihracat şampiyonu Türkiye otomotiv sektörü, 5 - 8 Nisan tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 12. Uluslararası “Automechanika İstanbul” fuarında buluşmaya hazırlanıyor.

Devamını Oku
SÜPER TEŞVİK PAKETİYLE 19 ŞİRKET YATIRIMI NASIL YAPACAK?

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar lira olan 19 firmaya ait 23 projeyle ilgili teşvik belgeleri verildi. Bu projelerle yaklaşık 35 bin kişiye doğrudan istihdam yaratılması öngörülüyor. Yatırımların cari açığa toplam 19 milyar dolarlık olumlu etki yapması bekleniyor. Peki yatırımlar neler?

Devamını Oku
MAKİNE VE TEÇHİZAT ALIMINA KDV İSTİSNASI

Yeni torba yasa Resmi Gazete`de yayımlandı. Buna göre, sanayi sicil belgesine sahip işletmelerin, yatırım teşvik belgesi aranmadan imalat sanayisinde kullandıkları yeni makine ve teçhizat alımlarına 31 Aralık 2019’a kadar KDV istisnası getirildi. Bu düzenlemeyle sağlanacak destek ise 1 milyar TL olarak öngörülüyor.

Devamını Oku
ABD`DE TÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Türk-Amerikan iş adamları ABD`deki birkaç eyaletle görüşerek Türk organize sanayi bölgesi kurmayı planlıyor.

Devamını Oku
KARAMAN`DA PLASTİK MALZEME YÜKLENEN TIR ALEV ALDI !

Karaman’da bir fabrikada plastik malzemeler tırın dorsesine yüklenirken çıkan yangın ucuz atlatıldı. Son anda fabrikadan çıkarılan tırın dorsesi ve malzemeler yanarken, tırın kupası da zarar gördü.

Devamını Oku
ELEKTRİK FATURASINDA `ESNEK ÖDEME` DÖNEMİ

Uludağ Elektrik, faturalarda yeni bir uygulamaya giderek `esnek fatura` dönemi başlattı. Buna göre vatandaş ödeme tarihini kendi belirleyecek. Uludağ Elektrik Perakende Satış A.Ş Müdürü Ali Erman Aytaç, yazlık ev, depo gibi alanlarda kullanılan elektrikte de fatura oluşturma sınırını kullanıcıların belirleyeceğini söyledi.

Devamını Oku
DOLAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI? İŞTE RAKAMLAR...

Dolar kuru, 4.05 TL`nin üzerini görürken; Euro kuru 4.9853 TL, Sterlin ise 5.7248 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Devamını Oku