Yeni Asgari Ücretin Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Yeni Asgari Ücretin Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, görüşmeleri devam eden `asgari ücret` kararının ne zaman açıklayacağını duyurdu.
 

Asgari ücrette zam pazarlığında ilk 3 tur görüşmelerinden sonuç alınamaması sonrası, haftanın son iş gününde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir toplantı gerçekleştirilecek. Bakanlığın asgari ücret kararı da Cuma günkü toplantıda belli olacak. Türk-İş asgari ücretin net bin 893 lira olmasını talep ederken, işveren tarafını temsil eden TİSK bu rakamın çok yüksek olduğunu savunmuştu.
 

Başbakan Binali Yıldırım son toplantı öncesi programında olmamasına rağmen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşecek. Enflasyon oranında zam yapılacağının işaretlerini veren Yıldırım'ın bu açıklamasına göre asgari ücret 2018 yılında en az 1.600 TL olacak. Fakat bu konuda son söz Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda. TÜRK-İŞ asgari ücretin 1.893, DİSK 2.300 ve CHP'de 2 bin TL olmasını talep ediyor.
 

Bakan Julide Sarıeroğlu, daha önce yaptığı açıklamada, "Asgari ücret yılın sonunda pozitif hava uyandıracak, etki yapacak bir rakamı Allah açıklamayı nasip eder inşallah. Bu hafta açıklayacağız, 1 Ocak itibarıyla da uygulanmaya başlayacak" demişti.