BİLİM İNSANLARI YAĞ YAKICI İLAÇLARI VÜCUDA ENJEKTE EDEN YAMA GELİŞTİRDİ

BİLİM İNSANLARI YAĞ YAKICI İLAÇLARI VÜCUDA ENJEKTE EDEN YAMA GELİŞTİRDİ

Yama içinde bulunan her iğne, insan saçından daha incedir. Deriye basıldığında, iğneler yamadan ayrılır ve vücuda gömülürler. İlaç molekülleri daha sonra enerji depolayan beyaz yağları enerji yanan kahverengi yağlara dönüştürmek için yavaşça dağılırlar.
 

Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nden bilim insanları, yağ yakıcı ilaçları vücuda ileten bir mikro iğne yaması geliştirdi.
Yama içinde bulunan her iğne, insan saçından daha incedir. Deriye basıldığında, iğneler yamadan ayrılır ve vücuda gömülürler. İlaç molekülleri daha sonra enerji depolayan beyaz yağları enerji yanan kahverengi yağlara dönüştürmek için yavaşça dağılırlar. Kahverengi yağlar, boyun ve omuzlar gibi alanlarda bulunur ve bir kişinin yağ oranı genellikle yalnızca birkaç parça kadar yükselir. Çünkü kahverengi yağlar daha çok vücudun derinlerinde bulunur; bu nedenle bel simidi gibi çıkıntılara neden olmazlar.
 

Araştırmacılar dört haftalık bir sürede yüksek yağlı bir diyetle beslenen farelerde geliştirilen yamayı test etti. Yama, farelerin kilo alımını bastırmak için denendi ve yağ kütlelerini% 30'un üzerinde azaltmaya yardımcı oldu.
Araştırmada yardımcı doçent Xu Chenjie, "Farelerin derisindeki gömülü mikro iğneleri çevreleyen yağlar beş gün boyunca kahverengileşmeye başladı ve bu da farelerin enerji harcamalarını arttırdı ve vücutta ki yağ oranında bir azalmaya neden oldu. yağ kazancı. Düzeltme ekinde kullanılan ilaçların miktarı oral ilaç veya enjeksiyonluk dozda kullanılanlardan çok daha düşüktür. Bu ilaç bileşen maliyetlerini düşürürken yavaş yayım tasarımımız yan etkileri en aza indiriyor "dedi. Araştırmacılar, giyilebilir yamasının cerrahi operasyona gerek kalmadan dünya çapındaki obezite sorunlarına hitap edebileceğini umuyorlardı. Araştırmanın ortak yazarı Profesör Chen Peng, "Geliştirdiğimiz yama, herkesin rahatça kullanabileceği, göze batmayan ve uygun fiyatlı ağrısız bir yoldur ve en önemlisi kendi beden yağlarımızı bebeklerde doğal bir süreç olan daha fazla enerji tüketmesi için kullanmasıdır.''
Çalışma Small Methods dergisinde yayınlandı ve biyoteknoloji şirketlerinden ilgi gördü. Profesörler Peng ve Chenjie şimdi ekibini araştırmalarına genişletmek istiyorlar.