REHAU OTOMOTİV ENDÜSTRİ 4.0 İÇİN SIEMENS SİSTEMİNE GEÇİYOR

REHAU OTOMOTİV ENDÜSTRİ 4.0 İÇİN SIEMENS SİSTEMİNE GEÇİYOR

Almanya merkezli Rehau Otomotiv, otomotiv alanında ki eski sistemlerini dünyanın her yerinde bulunan 15 tesis sistemini Siemens ürünleri ile değiştiriyor. Rehau Otomotiv yönetim kurulu üyelerinden Helmut Ansorge, Rehau için `` deniz feneri projesi ve şirket tarihinde benzersiz bir an olarak adlandırılan büyük bir hamle. Rehau AG + Co., pencere ve kapılar için boru ve boru sistemleri gibi plastik inşaat ürünleri üreten büyük bir (aile şirketi) kuruluştur.
 

REHAU OTOMOTİV ENDÜSTRİ 4.0 İÇİN SIEMENS SİSTEMİNE GEÇİYOR
Almanya merkezli Rehau Otomotiv, otomotiv alanında ki eski sistemlerini dünyanın her yerinde bulunan 15 tesis sistemini Siemens ürünleri ile değiştiriyor. Rehau Otomotiv yönetim kurulu üyelerinden Helmut Ansorge, Rehau için '' deniz feneri projesi "ve şirket tarihinde benzersiz bir an olarak adlandırılan büyük bir hamle. Rehau AG + Co., pencere ve kapılar için boru ve boru sistemleri gibi plastik inşaat ürünleri üreten büyük bir (aile şirketi) kuruluştur. Rehau'nun sloganı ise "Sınırsız Polimer Çözümleri" dir. Ancak, çokuluslu bir imalat şirketi bile, zamanla birbirleriyle iyi iletişim kuramayacak şekilde gelişebilir. Bu, çalışan tarafında veya elektronik iletişim tarafında meydana gelebilir. Oluşan bu problem kesinlikle Endüstri 4.0'ı desteklemeyecektir.
 

Ansorge, "Son on yılda, her site için kendi kendine yeten, bireysel çözümler geliştirdik" dedi. "Zaman geçtikçe, bu eski sistemlerin karmaşıklığı, şirketin büyümesini ve rekabet gücünü korumamızı zorlaştırdı.Bu yeni entegre yazılım sistemi 15 tesisin ortak ağında, tüm süreçleri ve lojistik alanlarını basit bir şekilde standartlaştırma yeteneği kazandıracaktır. 
 

Siemens, Rehau Otomotiv için hepsini bir araya getiren özel bir şablon oluşturdu. Simatic IT UADM, şirketin MES çözümü; IBS QMS Professional yazılımı; Simatic IT Preactor APS, üretim için gelişmiş bir planlama ve zamanlama sistemi; ve Simatic WinCC denetim kontrol ve edinme sistemi ve operatör arayüzü.
 

Tüm veriler, kurumsal raporlama sistemini planlayan Rehau'nun mevcut kurumsal kaynaklarının yanı sıra Siemens Teamcenter yazılımıyla da bütünleştirilmiştir. Bu, tüm mühendislik değişikliklerinin işyeri tabanında anında ulaşmasına ve uyumsuz parçalar için yönetim sisteminin bilgilendirilmesine olanak tanır.
 

Siemens PLM Software'in kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü olan Urban August, Rehau'nun kararını "şirketi sektörlerinde ki diğer şirketlerden ayıran cesur bir hareket" olarak adlandırdı. August sözlerine, "Endüstri 4.0, çok sayıda farklı üreticinin önemli bir konusudur ve bu konu, zamanında veya sırayla ürün tedarik eden otomotiv tedarikçileri için özellikle geçerlidir" devam etti.
 

Siemens AG'nin Dijital Fabrika Bölümü birimi olan Siemens PLM Software, merkezi Tayland'ın Plano kentinde faaliyet göstermektedir. Dünya çapında 140.000'den fazla müşteriye sahiptir. 
 

Endüstri 4.0 oldukça önemlidir. Geçen Ekim'de Almanya'nın Friedrichshafen kentinde düzenlenen Fakuma fuarında, enjeksiyon kalıplama makineleri şirketlerinde başlıca konular teknolojik yeniliklerden çok daha önemli bir seviyeye geldi.
 

Rehau Automotive yönetim kurulu üyelerinden Helmut Ansorge, "Rehau Automotive için" deniz feneri projesi "ve şirket tarihindeki benzersiz bir an olarak adlandırılan büyük bir hamle.