Sabic Hollanda’da Yeni Tesis Açtı

Sabic Hollanda’da Yeni Tesis Açtı

Suudi kimya şirketi Sabic, Hollanda’da yeni bir PP ekstürzyon tesisi açarak yeni nesil ürünler üretmeyi hedefliyor.
 

Suudi kimya şirketi Sabic, Hollanda’da yeni bir PP ekstrüzyon tesisi açtı. Açılan yeni üretim alanında ambalaj, ev eşyaları, otomotiv ve sağlık sektörü gibi alanlarda hafif uygulamalar için talebi karşılayacak yeni nesil SABIC PP ürünleri ve yeni nesil PP kopolimerleri üretilecek.
 

Suudi şirketten yapılan açıklamada yeni üretim tesisinin yüksek otomasyon sayesinde yeni polimer çözümleri getirerek pazarda değişimi önerdiği belirtilerek “Yeni PP ekstrüzyon tesisimiz, SABIC'in müşterilerine başarılı olmak için ihtiyaç duydukları ileri malzeme teknolojilerini sunma sözü vermenin mükemmel bir örneğidir.” ifadelerine yer verildi.
 

Suudi şirket, yeni açılan PP tesisinin yakınlarında, geçtiğimiz eylül ayında, şirketin 2015 stratejileri kapsamında yeni bir pilot üretim tesisi açılmıştı. Bu tesiste yeni nesil PP üretimi gerçekleştirilecek.
 

Birim, otomotiv, sağlık, kişisel bakım ve ev aletleri gibi büyüyen endüstriler için yeni malzemelerin geliştirilmesi ve pazarlanması için gaz fazlı polimerizasyon teknolojisini kullanıyor.