PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜ AKBİL KAZANDIRIYOR

PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜ AKBİL KAZANDIRIYOR

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metal ve plastik materyalleri geri dönüşüme kazandırmak için şehrin farklı noktalarına 100 mobil plastik otomatı yerleştirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Akıllı Mobil Aktarma Otomatı geri dönüşüm için kullananlar materyallerden İstanbul kart kredi kazanabilecek. Kağıt, metal, plastik gibi yeniden ekonomiye kazandırılabilir materyalleri işleyecek olan otomatlar, atıkların geri dönüşüm değeri kadar bedeli şehir içi ulaşım sistemlerinde ödeme aracı olarak kullanılan İstanbul karta kredi olarak yükleyecek.
 

PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜ AKBİL KAZANDIRIYOR
İstanbul'un farklı semtlerine metal ve plastik dönüşüm otomatları yerleştirildi. Bu otomatları kullanan bireyler  geri dönüşümün karşılığında ücretsiz akbil kredisi kazanacak.
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metal ve plastik materyalleri geri dönüşüme kazandırmak için şehrin farklı noktalarına 100 mobil plastik otomatı yerleştirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Akıllı Mobil Atık Aktarma Otomatı" geri dönüşüm için kullananlar materyallerden İstanbul kart kredi kazanabilecek. Kağıt, metal, plastik gibi yeniden ekonomiye kazandırılabilir materyalleri işleyecek olan otomatlar, atıkların geri dönüşüm değeri kadar bedeli şehir içi ulaşım sistemlerinde ödeme aracı olarak kullanılan İstanbul karta kredi olarak yükleyecek.
 

Elektronik ara yüze sahip otomatlar, insanların getirdiği materyali tanıyabilme özelliğine sahip olacak. Metal ya da kağıt maddeyi ayırt edebilecek otomat, farklı bir atık konulduğunda kabul etmeyecek. Geri dönüşüm haznesine konulan atık, sensörler tarafından algılanacak. Vatandaşları sesli ve görüntülü olarak yönlendirebilecek otomatlar, konulan atığı içindeki sistem sayesinde kıydıktan sonra depolayacak. Kıyılarak depolanan atıklar, geri dönüşüm firmalarına teslim edilecek.
 

İSTANBUL’UN FARKLI YERLERİNE 100 OTOMAT
 

Hürriyette yer alan haberde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Atık Yönetimi Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede, ilk etapta 25 otomat hazırlanarak pilot uygulamaya geçirileceği belirtildi. Ardından 100 otomat özellikle toplu taşıma merkezleri ve meydanlar gibi İstanbul'un farklı noktalarına yerleştirilecek. Projenin 2018'de hayata geçmesi planlanıyor.
 

İstanbul'da günlük yaklaşık 17 bin ton evsel atık ortaya çıkıyor. Bu atıklardan 6 bin tonu Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp toplama ve geri dönüşüm merkezlerinde işlenerek ekonomiye tekrar kazandırılıyor. Ekonomik değeri olan atıkların otomatlar aracılığıyla toplanması hedeflenen projede geri dönüşüm kültürünün oluşması da amaçlanıyor.