Bitcoin Aslında nedir? Nasıl alınır satılır? Kaç Dolar?

Bitcoin Aslında nedir? Nasıl alınır satılır? Kaç Dolar?

 

Elektronik para bitcoinin piyasalarda önüne geçilemez yükselişine rağmen bazı uzmanlar bu sistemin yerleşmeyeceğini, bazı uzmanlar ise geleceğin para biriminin bu olacağını dile getirdi. Peki bu bitcoin nedir, nereden ve nasıl alınıp satılır, şu anda kaç dolardan işlem görüyor. İşte detaylar...
 

Ekonomi piyasalarının son günlerde en çok gündeminde olan bitcoin için bazı uzmanlar, resmi olmayan bu sistemin yerleşmeyeceğini, geçici olduğunu ve sona ereceğini, sistemin dışında kalacağını iddia ederken. Bazı iktisatçılar ise zamanla  geliştirilerek oturacağını, artık yeni dönemin parasının bitcoin olacağını belirtiyor. İddia böyle olsa da sistem çalışıyor ve bugün itibariyle 50 bin liranın üzerinde karşılığı bulunuyor.
 

AMERİKA’YA BITCOIN ÜZERİNDEN PARA GÖNDEREBİLİYORSUNUZ
 

Uzmanlar, özellikle ülkeler arasında transferde kullanılmasının sağladığı kolaylık sayesinde yaygınlaştığının altını çiziyor. Paranın Amerika’ya bitcoin üzerinden gönderilebildiğini ve kendine ait bir sistemi olduğunu belirten ekonomistler, dijital para (blockchain) çok öne çıkan ve giderek de artttığını günlük hayatımızı da etkileyen, sokaktaki insanın bile yatırım yapmayı, kullanmayı düşündüğü bir unsur olarak karşımıza çıktığını ifade ediyorlar.
 

BİTCOİN NEDİR ?
 

Bitcoin, herhangi bir resmi bankayla ilişkisi olmayan elektronik para birimidir. Fakat gibi rezerv bir para değil, yani herhangi bir devletin inisiyatif hakkından doğan bir unsur olarak karşımıza çıkmıyor. Bunun esası ’block chain’ dediğimiz bir sistem. Bitcoin bunlardan yalnızca bir tanesi; fakat en önemlisi ve şu an için en değerlisi. Günümüzde mübadele (değişim) aracı olarak artık kullanılabiliyor ve  bir karşılığı olması nedeniyle giderek de yaygınlaşıyor. Yine de tam anlamıyla oturmuş bir sistem değil. Yaygınlaşacağı veya çökeceği konusunda uzmanlar ikiye bölünmüş durumda.
 

BİTCOİN KAÇ DOLAR ?
 

Bitcoin 2017 Haziran ayında 4 bin doları buluyorken bugün 15 bin dolar civarında işlem gördü. Sistemin yaygınlaşacağını iddia eden uzmanlara göre 100 bin ile 1 milyon dolar arasında beklenti olduğu belirtiliyor.
 

Bitcoin Nereden Alınır?
 

Türkiye’de bitcoinle ilgili hizmet veren birkaç site mevcut. Hesap onayıyla birlikte adınıza açılan cüzdanla kolay bir şekilde Bitcoin alım satımı yapabilirsiniz. İsterseniz 10 TL’lik, isterseniz 1000 TL’lik bitcoin alabilirsiniz