Avrupa’da Petrokimya Üretimi Arttı

Avrupa’da Petrokimya Üretimi Arttı

Avrupa’da petrokimya ürünleri üretimi 2017 yılının 8 aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artış gösterdi. Fiyatlar ise aynı dönemde yüzde 5,3 yükseldi.
 

Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi’nin ( Cefic) açıkladığı verilere göre, Avrupa’da kimya üretimi 2017 yılının 8 aylık döneminde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artış gösterdi. Yapılan açıklamada en önemli artışın boya, boya malzemeleri, polimer ve tüketim maddeleri alanlarında gerçekleştiği belirtildi. Özel kimyasallar alanında ise büyümenin daha sınırlı kaldığı bildirildi.
 

Cefic ayrıca Avrupa’da kimyevi madde fiyatlarının 2017 yılının 8 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artış gösterdiğini kaydetti.  Pek çok sektörde fiyat artışı yüksek olurken boya ve bitki koruma ürünlerindeki artış yüzde 1 seviyesinde kaldı. Ayrıca tüketim maddelerindeki fiyat artışı ise yüzde 0,6 oranında gerçekleşti.
 

Kapasite kullanım oranı ise uzun vadeli oranların üzerine çıkarak yüzde 83,8 olarak gerçekleşti. Kapasite kullanım oranlarına bakıldığında Polonya zirvede yer alırken İngiltere, İspanya ve Avusturya ise ortalamanın altında kaldı.