Clariant Müşteri Odaklı Çözümler İle Ön Plana Çıktı

Clariant Müşteri Odaklı Çözümler İle Ön Plana Çıktı

 

Plast Eurasia 2017’de müşterileri ile buluşan Clariant, Türkiye masterbatch sektöründe müşteri odaklı çözümleri ile dikkat çekti. İsviçreli üretici fuar süresince renk masterbatchleri ve katkı masterbatchleri ile müşterilerinin karşısına çıktı.
 

İsviçreli şirket Clariant, Tüyap’ta düzenlenen Plast Eurasia 2017’de müşterileri ile bir araya geldi ve ürünlerini tanıttı. İsviçreli üretici, fuar süresince özellikle masterbatch serilerine odaklandı.
 

Clariant Masterbatch İşletme Birimi Satış Müdürü Ufuk Açıkel Türkiye’de masterbatch alanında özellikle otomotiv, tekstil ve ambalaj sektörleri ile çalıştıklarını belirterek “Masterbatch sektörü dikkate alındığında Clariant Türkiye Masterbatch Bölümü Türkiye’de ilk sıralarda yer alan firmalardan bir tanesi. Pazar içindeki yerimizi dikkate aldığımızda özellikle tekstil, otomotiv ve ambalaj sektöründe yoğunluklu bir şekilde hizmet veriyoruz ve o pazarlarda çok daha güçlü bir şekilde varlığımız hissediliyor.” şeklinde konuştu.
 

Clariant Masterbatch İşletme Birimi Satış Müdürü Ufuk Açıkel, plastik endüstrisindeki müşterilerin yaşadığı zorluklara çözüm sunan trendler bağlamında, Clariant’ın Plast Eurasia 2017 için sloganı olan ‘İnsanlar için Değer’ yaratma taahhüdü hakkında şunları söyledi: “Plastik sektöründeki müşterilerimiz, küresel mega trendlerin ivme kazandırdığı ihtiyaçları karşılamak için, özel olarak hazırlanmış inovasyonların ve hacim odaklı desteğin bir birleşimine ihtiyaç duyuyor. Türkiye’deki plastik sektörüne yönelik geniş ürün ve hizmet portföyümüzle, müşterilerimizle ve partnerlerimizle işbirliği yaparak onların işlerini geliştirmeyi sürdürmeye hazırız. Bu yıl Plast Eurasia’da özellikle sürdürülebilirliğin öne çıktığı inovasyonlara nasıl odaklandığımızı gösterdik. Müşterilerimizin inovatif ve sürdürülebilir çözümler geliştirmesini destekleyerek, insanlar için en yüksek değeri yaratıyoruz.”
 

Plast Euroasia 2017’de renk masterbatchleri ve katkı masterbatchlerini sunduklarının altını çizen Açıkel,” Aslında biz burda bir hikaye ile başlamak istemiştik. Geçen yıl da aynı konseptle yola çıkmıştık. Biz üretmek istediğimiz ürünleri pazarın beklentileri dikkate alındığında dört ana konseptte değerlendirdik. Çalıştığımız sektörlerde kullanılmak üzere renk masterbatchleri ve katkı masterbatchlerini müşterilerimizle buluşturmayı amaçladık. “ dedi.
 

Fuar süreçlerinin müşteriler ile birebir iletişim kurma yönündeki önemine değinen Ufuk Açıkel Pazar beklentileri ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
 

“Biz Pazar beklentilerini segmentel bazda ayırmaya karar verdik. Biz kendimizi konumlarken ambalaj sektörü, tekstil sektörü, otomotiv sektörü ve nihai üretim sektörü olmak üzere müşteri beklentilerimiz dört ana segmentte değerlendiriyoruz. Ürünlerimizi de bu anlamda pazara sunuyoruz. Bizim şirket olarak en büyük avantajımız, bu pazarların gereksinimleri neyse hemen hemen tamamını üretebilir durumdayız.”
 

Clariant’ın müşteri taleplerine göre özel ürünler sunduğuna dikkat çeken Açıkel “Biz Türkiye’de renk konsantreleri ve katkı konsantreleri üretiyoruz. Bazen de müşteri taleplerine bağlı olarak bu ikisinin birbirine karıştırdığımız ürünler üretiyoruz. Aslında bir miktar teriz işi ürünler üretiyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre ürünler üretiyoruz. Arkasından da katkı malzemelerinin ön plana çıktığını söyleyebilirim. Katkılar ise kendi içinde UV katkıları, slip katkıları, alev geciktiriciler ön plana çıkan katkılar diyebiliriz.” dedi.