Thyssenkrupp, SASA Polyester İçin İki Tesis Kuracak

Thyssenkrupp, SASA Polyester İçin İki Tesis Kuracak

Alman şirket Thyssenkrupp Industrial Solutions, Adanalı şirket SASA Polyester için iki üretim tesisi inşa edecek. Tesislerin birinde PET üretimi, diğerinde ise PET şişeler için reçine üretimi yapılacak.
 

Thyssenkrupp Industrial Solutions'ın bağlı kuruluşu Uhde Inventa-Fischer, Adana merkezli şirket SASA Polyester Sanayi A.Ş için dünya çapında iki yeni polimer tesisi kurma sözleşmesi imzaladı.
 

Kurulacak tesislerin birinde düşük viskoziteli uygulamalar için yılda 380 kiloton PET  üretilmesi planlanırken, değer tesiste ise PET şişeler için reçine üretmek üzere Uhde Inventa-Fischer'in MTR teknolojisi kullanılacak.
 

Alman şirket Thyssenkrupp’tan yapılan açıklamada SASA Polyester için kurulacak iki tesisin üretilen ürünler için kurulacak en büyük tek hatlı fabrikalar olacağının altı çizildi.
 

Uhde Inventa-Fischer CEO’su Werner Steinauer yaptığı açıklamada “MTR prosesimiz müşterilerimize optimum enerji tüketimi, hammaddenin azami kullanımı ve etkin tesis işletimi sağlar ve böylece geleneksel teknolojilere kıyasla toplam dönüşüm maliyetini önemli ölçüde düşürür.”
 

Her iki projenin teslimat kapsamına, temel ve detay mühendisliği, gerekli tüm bileşenlerin teslimatı ve montaj, ön işletmeye alma ve devreye alma denetimi için teknik hizmetler dahil olacak.
 

MTR prosesi, istenen yüksek eriyik viskozitelerini elde etmek için patentli Espree ve Discage reaktörleri kullanan Uhde Inventa-Fischer'in tescilli 2 reaktör teknolojisi üzerine kuruldu.
 

Polikondensasyon tesisinin tasarımı, bu durumda yüksek kaliteli poliester polimerinin üretimini mümkün kılan aynı patentli teknolojiyi temel alacak.
 

Thyssenkrupp'a göre tesisin önemli karakteristik özelliklerinden biri de, polimer erimesinin doğrudan polikondensasyon tesisinden birkaç üretim hattına iletilmesidir.