Euro Bölgesi’nde Yatırımcı Güveni Rekor Kırdı

Euro Bölgesi’nde Yatırımcı Güveni Rekor Kırdı

Euro Bölgesi’nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi ekim ayında 34 puana yükseldi ve son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı
 

Sentix’in verilerine göre, ekimde 29,7 puan olan Euro Bölgesi Yatırımcı Güven Endeksi, bu ay 34 puana çıkarak yaklaşık son 10 yılın en yüksek seviyesini gördü.
 

Yatırımcıların gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi de 18,3 puandan 22,8 puana yükseldi. Bu da Eylül 2007’den bu yana kaydedilen en yüksek seviye oldu.
 

Mevcut ekonomik durumu ölçen Euro Bölgesi Cari Durumu Endeksi ise kasım ayında 18,3 puandan 22,8 puana çıkarak Mayıs 2015’ten beri kaydedilen en yüksek düzeye ulaştı.
 

Açıklamada, Euro Bölgesi ekonomisinin kasım ayında da gelişmeye devam ettiği ve mevcut durum ve beklentilerin de benzer şekilde geliştiği kaydedildi.
 

Almanya’da durumun daha da iyi olduğu vurgulanan açıklamada, “Tüm zamanların en yüksek seviyelerini rapor edebileceğimiz Almanya'da durum daha da iyi. Ancak yükseliş sadece Avrupa'ya odaklanmış değil. Sentix tarafından değerlendirilen tüm dünya bölgeleri de gelişmeler gösterdi. Küresel ekonomi gelişiyor.” denildi.