EKONOMİK BÜYÜMEDE SANAYİ SEKTÖRÜNÜN ROLÜ BÜYÜK

EKONOMİK BÜYÜMEDE SANAYİ SEKTÖRÜNÜN ROLÜ BÜYÜK

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, güçlü büyümede sanayi sektörünün önemli bir rol oynadığını söyledi.


Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 7,4 oranında büyümesini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, katma değeri yüzde 9,2 artan sanayii sektörü için, “Yakaladığımız bu güçlü büyümede sanayi sektörü önemli bir rol oynadı” dedi.


Türkiye'nin yakaladığı büyüme rakamı ile G20 ekonomileri içinde birinci sırada yer aldığını belirten Büyüksimitci, kalıcı ve sürdürülebilir olmanın önemini vurgulayarak, “Aslında bu güçlü büyüme rakamları, içinden geçtiğimiz bu zor süreçte devletimizle iş dünyamızın birlikte ortaya koyduğu performansında bir sonucu. Devletimizin üretim, ihracat ve yatırıma verdiği destekler, önümüzdeki süreçte büyümeye daha fazla katkı sağlayacak. Sanayi öncülüğünde yüksek büyümeyi sürdürülebilir kılacak adımların atılmaya devam edilmesi halinde, Türkiye'nin ufkunun açık olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. Büyüme rakamlarının iş camiasına umut ve moral verdiğini, kriz söylentisi yayanların da beklentilerini boşa çıkardığını belirten Büyüksimitci, aynı zamanda bu büyümenin Türkiye ekonomisinin güçlü ve istikrarlı yapısını görmezden gelerek kredi notunu düşüren uluslararası kuruluşlara da önemli bir cevap olduğunu sözlerine ekledi.