PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜMÜ AKBİL KAZANDIRIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metal ve plastik materyalleri geri dönüşüme kazandırmak için şehrin farklı noktalarına 100 mobil plastik otomatı yerleştirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Akıllı Mobil Aktarma Otomatı geri dönüşüm için kullananlar materyallerden İstanbul kart kredi kazanabilecek. Kağıt, metal, plastik gibi yeniden ekonomiye kazandırılabilir materyalleri işleyecek olan otomatlar, atıkların geri dönüşüm değeri kadar bedeli şehir içi ulaşım sistemlerinde ödeme aracı olarak kullanılan İstanbul karta kredi olarak yükleyecek.

Devamını Oku
BİTCOİN`DEN SONRA DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ KRİPTO PARA BİRİMİ

Forbes dergisine göre son bir ayda yüzde 1000 değerlenen Ripple`ın piyasa değeri 120 milyar dolarla Bitcoin`in yaklaşık yarısına ulaştı. Ripple`dan önce ikinci en büyük kripto para birimi Ethereum`du.

Devamını Oku
MESLEK LİSELİYE EK PUAN TALEBİ YÖK`E İLETİLDİ

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, meslek liselerinde yazılım alanı açılacağını belirtti. Meslek liselilere ek puan verilmesi talebini YÖK Başkanı’na ilettiklerini söyleyen Gülay, “Konu kendisinin gündeminde” dedi.

Devamını Oku
DOLAR 2018`E ZAYIF BAŞLADI

Yılın ilk işlem günlerinde döviz piyasalarında öne çıkan tema ‘zayıf Dolar’ olmaya devam ediyor. Dün güne kötü başlayan Dolar, günün ikinci yarısında ABD tahvil faizlerinde kaydedilen yükselişten destek aldı. Dolar`ın 2018’in ilk aylarında 2017`nin son aylarına göre daha düşük bir seyir izlemesini bekleniyor. Ancak dün izlenen hareketin benzer tempoda, soluksuz şekilde devam edeceğini düşünmek yanıltıcı olabilir.

Devamını Oku
KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
AKILLI TELEFONLARDAKİ ŞARJ PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Apple ve Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonları pil sorunlarıyla gündemde. Oluşan şikayetler sonucunda Apple, eski ve kapasitesini yitiren mobil cihaz pillerinin, dolayısıyla cihazların ömrünü uzatmak için iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE’nin işlem gücünü düşürdüğünü açıkladı. Şirket bu telefonların sahipleri için indirimli pil değişim programı başlattı.

Devamını Oku
Dolar ve Euroda 2018`in ilk rakamları

2017 yılında 3.94 TL ile zirveye ulaşan dolar yılı yüzde 7,69 yükselişle 3,7940 liradan tamamlamıştı. Euonun satış fiyatı ise yüzde 22,48 artışla 4,5490 liraya ulaşmıştı.

Devamını Oku
P&G YENİ ENJEKSİYON PROSES KONTROLÜ YAZILIMINI AÇIKLADI

Dört yıl süren gizli bir çalışmanın ardından nihayet P&G, IMFLUX adını verdikleri enjeksiyon proses kontrolü sağlayan özel yazılımı açıkladı. Bu özel yazılım, kalıp ve nozul çerisindeki sensörler sayesinde, düşük basınçta stabil bir hızla enjeksiyon kalıbını doldurmaktadır.

Devamını Oku