Avrupa Benzen Piyasasında ABD Etkisi

Avrupa Benzen Piyasasında ABD Etkisi

Avrupa’da spot benzen pazarında fiyatlar ABD etkisi ile arttı. Fiyatlardaki artışın önümüzdeki haftalarda devam edip etmeyeceği ise merak konusu.
 

Avrupa benzen spot pazarında, bu hafta yükseliş eğilimi, büyük oranda ABD pazarındaki artan değerlere ve aynı zamanda daha yüksek ham petrol fiyatlarına dayandığından daha sıkı fiyatlara tanık oldu.
 

Bunun ne kadar süreceğini değerlendirmek zor olsa da Avrupalı oyuncular, ABD fiyatlarının çok cazip göründüğü için oradan başlayacak olan herhangi bir ihracat fırsatının olup olmayacağını keşfetmeye başlamışlardı. Ancak, oyuncular arbitraj penceresinin henüz açık olmadığını düşündüğünde somutlaşmış hiçbir şey gözükmüyor.
 

Bazı kaynaklara göre, pazarın Ekim başındaki süreç hissedilmese de, Avrupa'daki arzın bol olduğu görülüyor. Yine de, pazarın daha dengeli hale gelmesi için bazı materyallerin bölgeyi terk etmesi gerekiyor.
 

Diğer satış kanallarında stiren üretimi belirli bir sorunla karşılaşmadan devam ediyor ve stoklar, Avrupa'da genişleyebilen polistiren ve akrilonitril-butadien-stiren pazarlarından kaynaklanıyor olsa da stoklar normale dönüyor.

Etiketler