P&G YENİ ENJEKSİYON PROSES KONTROLÜ YAZILIMINI AÇIKLADI

P&G YENİ ENJEKSİYON PROSES KONTROLÜ YAZILIMINI AÇIKLADI

Dört yıl süren gizli bir çalışmanın ardından nihayet P&G, IMFLUX adını verdikleri enjeksiyon proses kontrolü sağlayan özel yazılımı açıkladı. Bu özel yazılım, kalıp ve nozul çerisindeki sensörler sayesinde, düşük basınçta stabil bir hızla enjeksiyon kalıbını doldurmaktadır.
 

P&G enjeksiyon proses kontrolü sağlayan özel yazılımı açıkladı.

Dört yıl süren gizli bir çalışmanın ardından nihayet P&G, IMFLUX adını verdikleri  enjeksiyon proses kontrolü sağlayan özel yazılımı açıkladı. Bu özel yazılım,  kalıp ve nozul çerisindeki sensörler sayesinde, düşük basınçta stabil bir hızla enjeksiyon kalıbını doldurmaktadır.
 

P&G enjeksiyon kalıplama uzmanları yaptıkları açıklamada “ IMFLUX,  kaynağı ister hammadde, ister sıcaklık ya da kalıp kaynaklı olsun hammadde akış değerlerindeki değişimleri algılayarak anlık olarak ayar yapabilmektedir. Anlık olarak yapılabilen bu ayarlamalar sayesinde son derece stabil bir kalıplama prosesi elde edilmektedir”.
 

Enjeksiyon, ütüleme ve soğuma işlemleri eş zamanlı olarak yapılabildiği için, dolumu biten bir parça aslında bitmiş olmaktadır. Et kalınlığı yüksek olan ürünlerde ek bir soğuma gerekebilirken, bu değer standart kalıplama prosesine göre oldukça düşüktür.

 

P&G tarafından bir çok patent ile korunan bu teknoloji öncelikle firmanın kendi üretim hatlarına adapte edilecek.