MEVZUATTAKİ HATALAR YÜZÜNDEN 1,5 AYDA 2 BİN 500 KİŞİ İŞSİZ KALDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve ekonomiden sorumlu bakanların da katıldığı Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ücretli poşet uygulamasında sektöre iltimas değil, Avrupa Birliği ile aynı düzenlemeleri istediklerini belirtti. Eroğlu; “Almanya’da mevzuat neyse bizde de aynısı uygulansın razıyız ama bu haliyle kalırsa ne çevre korunur, ne tüketici, ne de sektör. Sadece 1,5 ayda 2 bin 500 kişi işsiz kaldı.

Devamını Oku
İTHALATTA EKSTRA VERGİ YÜKÜ KALKIYOR

REUTERS Listesi Güncelleniyor, Ekstra Vergi Yükü Kalkıyor! Konuyla ilgili Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı`nın (PAGEV) açıklaması haberimizde...

Devamını Oku
MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI !

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Banka faizleri yüzde 24 seviyesinde sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu açıklamasında ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceği belirtildi. Enflasyonda bir miktar iyileşmeyle birlikte fiyat istikrarı risklerinin devam ettiği vurgulanan açıklamada Enflasyonda belirgin bir iyileşmeye kadar sıkı duruşun korunmasına karar verildi denildi.

Devamını Oku
DOLAR YATAY SEYREDİYOR

Geçen haftayı 4,70`in üzerinde kapatan dolar/TL yeni haftaya 4,60 seviyelerini test ederek başladı. Merkez Bankası, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlanmasına karar verildiğini açıklayarak bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50`ye eşitleneceğini duyurdu. Kararın ardından dolar/TL 4,55`e; Euro/TL 5,32 seviyesine kadar geriledi.

Devamını Oku
OTOPARKLARDA ISI YALITIMI ZORUNLU HALE GELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği’ 01 Haziran 2018’de yürürlüğe giriyor. Yeni yönetmelik ile bodrum kat tavanlarına ısı yalıtımı yapılması zorunlu hale geliyor. Bu uygulama ile binalarda yetersiz yalıtılmış ya da hiç yalıtılmamış otopark ve bodrum kat tavanlarından kaynaklanan ısı kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Devamını Oku
MAYIS YAĞMURU FISTIK ÜRETİCİSİNE YARADI

Baklavadan yemeklere, tatlılardan çerezlere kadar hemen her alanda Türk mutfağının değişmez lezzetleri arasında yer alan ve son dönemde fiyat artışlarıyla gündemde olan Antep fıstığında mayıs yağışları sayesinde bu sezon yüksek rekolte bekleniyor.

Devamını Oku
KUR ARTIŞI OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ ETKİLEYECEK Mİ?

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, dövizdeki yükselişin “kaçınılmaz” olarak otomotiv sektörüne yansıyacağını söyledi.

Devamını Oku
GRANİT İTHALATINDA DAMPİNGE KARŞI ÖNLEM !

Çin menşeli granit ithalatında dampinge karşı önlem, ton başına 174 dolar olarak uygulanmaya devam edilecek.

Devamını Oku