ABD`DEN 100 MİLYAR DOLARLIK YENİ HAMLE

ABD Başkanı Trump, Çin`e haksız misilleme gerekçesiyle öncekilere ilaveten 100 milyar dolarlık gümrük tarifesi uygulanması talimatını verdi.

Devamını Oku
PİYASALAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI? İŞTE RAKAMLAR...

Haftanın ilk gününde dolar fiyatı merak ediliyor. Dolarda geçtiğimiz hafta yaşanan dalgalı seyrin ardından yeni hafta 3.95 TL`li seviyelerden başladı. İşte 2 Nisan dolar kuru...

Devamını Oku
KİMYA SEKTÖRÜNDE İTİCİ GÜÇ, PLASTİK VE MAMÜLLERİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre kimya sektöründe plastik ve mamulleri, kimya ihracatının itici gücü olmaya devam ediyor. Mart ayında en fazla ihracatı gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri 539 milyon 676 bin 510 dolarlık ihracatla birinci sırada yer aldı.

Devamını Oku
AVRUPA İŞ ÖDÜLLERİ`NDEN TÜRK FİRMASI REKA`YA `ULUSAL KAZANAN` ÖDÜLÜ

Manisa`da elektromekanik ve plastik alanında faaliyet gösteren REKA A.Ş. 2017-18 Avrupa İş Ödülleri`nde Ulusal Kazanan seçildi. 3 bine yakın şirket arasından seçilerek ödüle layık görülen şirket şimdi de son aşamada Türkiye`yi temsil edecek.

Devamını Oku
PAGEV’DEN ŞEKİB AVDAGİÇ’E İTO SEÇİMLERİNDE TAM DESTEK

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, İTO Başkan Adayı Şekib Avdagiç’in bugüne kadar sektöre ve PAGEV’e önemli destekler verdiğini belirterek Avdagiç Başkanlığındaki İTO’nun ülkemiz ticareti ve sanayinin gelişimine büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Devamını Oku
PLASTİK AMBALAJ VE PLASTİK HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Plastiğin genelde ana kaynağı petrol rafinerisinden arta kalan maddelerdir. Dünya`da üretilen toplam petrolün sadece %4`ü plastik üretimi için kullanılmaktadır. Bunun da sadece %3`ünden plastik poşet üretilmektedir.

Devamını Oku
TASARIMINA KADIN ELİ DEĞEN TRAKTÖR İLGİ GÖRÜYOR

Tasarımını dünyanın ilk kadın traktör üreticisi Zeynep Erkunt Armağan`ın yaptığı Meyveci serisi traktör, Konya`daki tarım fuarında görücüye çıktı

Devamını Oku
OYUNCAK FUARINA ÇOCUKLARIYLA GELEN AİLELER KAPIDAN DÖNDÜ

Tüyap Fuarcılık ve OYDER iş birliğiyle geçtiğimiz hafta düzenlenen ve profesyonel katılımcıya hitap eden İstanbul Oyuncak Fuarı`na aileler akın etti. Çocukların fuar alanına girmesinin başından beri yasak olduğunu kapıda öğrenen aileler dönmek zorunda kaldı.

Devamını Oku