GOOGLE TAYVANLI TEKNOLOJİ ŞİRKETİ HTC`Yİ SATIN ALDI

HTC, birkaç yıl önce piyasaya sürdükleri One M8 modeli ile akıllı telefon sektörünün önemli çarklarından biri haline gelmişti. Daha sonraki çalışmalarında ise aynı başarıyı yakalayamayan HTC şuan da hayli kötü durumda. HTC’nin geçtiğimiz yıllarda satışa sunduğu One M9 modeli, içerisinde barındırdığı Snapdragon 810 yonga setinin ısınma sorunları ile karşılaşmıştı. Doğal olarak telefonun aşırı ısınması, kullanıcı kitlesini bu modelden soğuttu. One M9 modelinde yaşanan sorunlardan sonra, HTC bir daha eski günlerine dönemedi.

Devamını Oku
DÜNYADA İLK KEZ BİR ŞİRKET TRİLYON DOLAR DEĞERİNDE OLACAK

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirketler kar oranlarını neredeyse ikiye katlayacak bir şekilde büyüme gösterdiler. Dünya tarihinde ise ilk kez bir şirketin değeri 1 trilyon Dolar değerinde olabilir. Bu rakama en yakın isimler ise teknoloji devleri Apple ve Amazon. Her ne kadar Microsoft, Google, Facebook ve hatta Tesla`nın adı anılsa da en güçlü adaylar bu iki marka gözüküyor.

Devamını Oku
GİLLARD, HASSAS KESİCİ ÜRÜNÜNÜ PİYASAYA SÜRDÜ

Ekstrüzyon kesimi ve alt yapı ekipmanı üreticisi Gillard (Tewkesbury, Birleşik Krallık), paslanmaz çelik tel örgülü PTFE ve lastik hortumu kesmek için tasarlanmış bir dairesel tel kesici makine tanıttı. Yeni hassas kesici Örgülü Kesim HD makinesi 50 mm`ye kadar dış çaplı hortumla çalışabilir.

Devamını Oku
SANAYİ CİRO ENDEKSİ YÜZDE 1,7 ARTTI

Türkiye ekonomisi için sevindirici bir haber, takvim ve mevsim etkisinden arındırılan sanayi ciro endeks sonuçları 2017 Ekim ayına göre % 1,7 artmış durumda.

Devamını Oku
FUAR DESTEKLERİNE YENİDEN DÜZENLEME YAPILDI

Fuarların tanıtımı ve bilinirliği için yurt dışında ve yurt içinde verilen destekler Dolar`dan, TL`ye dönüştürüldü. Para biriminin değişimiyle birlikte verilen destek miktarı da azalmış oldu. Resmi Gazete de yayınlanan kararla, yurt içi fuarın destek kapsamına alınması için TOBB internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan yıllık yurt içi fuar takviminde yer alması şartı korundu.

Devamını Oku
ÇİN`DEN 10 YILLIK YETENEK VİZESİ

Devlet medyasına göre yayınlanan haberde Çin Halk Cumhuriyeti tarafından verilecek yetenek vizesinin süresi 5 ila 10 yıl arasında olacak. Başvuranlarda aranan özellikler arasında teknoloji sektöründe liderler, girişimci ve bilim insanı olmak gibi niteliklerde var. Çin`in ekonomik ve sosyal olarak kalkınma amacıyla belirlediği hedefler arasında yurt dışından gelecek olan nitelikli uzmanlar önemli bir yer ediniyor. Sistem tanıtıldığında Çin`e 50 bin yabancı gelebilir.

Devamını Oku
Husky İçin Dev Satın Alma İddiası

ABD’li bir yatırım firması olan Platinum Equity’nin Kanadalı plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky’yi satın almak için yüksek bir teklif sunduğu iddia ediliyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Devamını Oku
Sabic Hollanda’da Yeni Tesis Açtı

Suudi kimya şirketi Sabic, Hollanda’da yeni bir PP ekstürzyon tesisi açarak yeni nesil ürünler üretmeyi hedefliyor.

Devamını Oku