GİLLARD, HASSAS KESİCİ ÜRÜNÜNÜ PİYASAYA SÜRDÜ

GİLLARD, HASSAS KESİCİ ÜRÜNÜNÜ PİYASAYA SÜRDÜ

Ekstrüzyon kesimi ve alt yapı ekipmanı üreticisi Gillard (Tewkesbury, Birleşik Krallık), paslanmaz çelik tel örgülü PTFE ve lastik hortumu kesmek için tasarlanmış bir dairesel tel kesici makine tanıttı. Yeni hassas kesici Örgülü Kesim HD makinesi 50 mm`ye kadar dış çaplı hortumla çalışabilir.


GİLLARD, HASSAS KESİCİ ÜRÜNÜ TANITTI

Ekstrüzyon kesimi ve alt yapı ekipmanı üreticisi Gillard (Tewkesbury, Birleşik Krallık), paslanmaz çelik tel örgülü PTFE ve lastik hortumu kesmek için tasarlanmış bir dairesel tel kesici makine tanıttı. Yeni Örgülü Kesim HD makinesi 50 mm'ye kadar dış çaplı hortumla çalışabilir.


Tel örgülü hortumlar genellikle otomotiv ve havacılık endüstrilerindeki yüksek basınçlı hidrolik uygulamalar için kullanılır. Gillard, basın açıklaması yaparak kesim kalitesi çok önemli olduğunu söyledi. Hortum ucu genelde bir bağlantı mandalı kapağı ile sonlandırılır ve gevşek tel demir halkayı engeller ve olası bir kaçak sorunu yaratabilir. 


Örgü Kesme makinesi, tel uçları bir arada birleştiren bir sigorta sayesinde tel örgülü hortumdan keser. Wolfram-bakır alaşımı elektrot çeneleri, hızlı bir dairesel bıçak kesilirken hortumu kelepçelemektedir. Sistem Gillard'a göre tel parlamasını ve gevşek uçları ortadan kaldırıyor. Şirket, fıçırların veya sıkıştırma başlıklarının kesilme noktalarına kolaylıkla itilebileceğini de ekliyor. 


Örgü-kesim HD makinesi, kaynak ve kesme işlemleri arasında toplam senkronizasyon sağlamak için bir PLC ile donatılmıştır.

Bobinlerden etkisini çevrimdışı kesim sağlamak için motorlu ödeme sistemleri mevcuttur. Gillard, hortum kesim uzunluklarını işaretlemek için mürekkep püskürtmeli yazıcıları da entegre edebilir.