Husky İçin Dev Satın Alma İddiası

Husky İçin Dev Satın Alma İddiası

ABD’li bir yatırım firması olan Platinum Equity’nin Kanadalı plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky’yi satın almak için yüksek bir teklif sunduğu iddia ediliyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.
 

Yatırım firması Platinum Equity’nin Kanadalı plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky ile satın alma konusunda ileri düzeyde görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. Yapılan teklifin 4 milyar doların üzerinde olduğu bildirildi.
 

Plastik enjeksiyon makineleri, robot ve sıcak ray sistemleri üreticisi Husky’nin sahipliği Berkshire Partners LLC'ye ve Ontario Belediye Çalışanları Emeklilik Sistemine ait durumda. Berkshire Partners ve OMERS emeklilik fonu, 2011 yılında Husky’yi 2011 yılında Kanadalı bir şirket olan Onex Corp.'dan 2,1 milyar dolar bedelle satın almıştı.
 

Satın alma iddialarının odağında olan ABD’li yatırım firması Platinum Equity ise konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Husky, geçtiğimiz ağustos ayında başka bir satın alma iddialarının içinde olmuş ancak konu ile ilgili resmi bir girişim olmamıştı.