TÜBİTAK`IN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı`na Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal atandı.

Devamını Oku
OYUNCAK DEVİ KEPENK KAPATIYOR

Toys R Us yakın zamanda iflas açıklamasının ardından 200`den fazla mağazasını kapatma kararı aldı. Şirketin tatil döneminde de beklediği hareketliliği bulamadığı belirtiliyor.

Devamını Oku
BDDK`DAN ORTAK ATM UYARISI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanı Ahmet Yılmaz, ortak ATM`lerden para çekenlerden alınan ücretlerin çok yükselmesi üzerine sınırlama getirdiklerine dikkat çekerek, Ortak ATM`de alınan ücreti abartıp bunu gelir kapısı haline getiren bankalar var diye uyardı.

Devamını Oku
TÜRKİYE’NİN ÇOCUKLARI İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Türkiye’nin gıda ve içecek firmaları, çocukların beslenme kriterlerine uymayan ürünlerin reklamına izin vermeyecek.

Devamını Oku
MOVACOLOR, GELİŞTİRDİĞİ YAZILIM İLE ÜRETİM TAKİBİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

MOVACOLOR, geliştirdiği SQL veri tabanlı MC Smart hammadde takip yazılımı ile tüm gravimetrik dozajlama cizalarıyla haberleşmeyi sağlıyor.

Devamını Oku
RUS EFSANESİ LADA`NIN GELİŞİ MART SONUNA KALDI

Rusya`nın en önemli otomobil markası Lada`nın geçtiğimiz ay yeniden Türkiye`ye gelmesi bekleniyordu ancak beklenen olmadı. Lada`nın distribütörü Sever Oto, siparişleri geç vermeleri nedeniyle bir gecikme yaşandığını ve ilk partinin mart ayı içerisinde Türkiye`de olmasını beklediklerini söyledi. Aracın fiyatı da belli oldu.

Devamını Oku
PLASTİK VE KİMYA SEKTÖRÜNDE BÜYÜME HIZLANDI

Yarattığı katma değer ve sağladığı istihdam ile sanayide hızlı bir gelişim içinde olan plastik ve kimya sektörü temsilcileri, her iki sektöründe son yıllarda önemli bir gelişim gösterdiğini söyledi. Plastik ve kimya sektörünü geleceğe taşıyacak olan stratejinin, `Ar-Ge` olduğu görüşü belirtildi.

Devamını Oku
CASPER AKILLI TELEFONLARINI TÜRKİYE`DE ÜRETECEK

Casper 2018 yılı içinde Türkiye`de ilk ayağını başlatacağı akıllı telefon üretiminin tamamını önümüzdeki senelerde Türkiye`de gerçekleştirmeyi planlıyor.

Devamını Oku