ÇİN`DEN 10 YILLIK YETENEK VİZESİ

ÇİN`DEN 10 YILLIK YETENEK VİZESİ

Devlet medyasına göre yayınlanan haberde Çin Halk Cumhuriyeti tarafından verilecek yetenek vizesinin süresi 5 ila 10 yıl arasında olacak. Başvuranlarda aranan özellikler arasında teknoloji sektöründe liderler, girişimci ve bilim insanı olmak gibi niteliklerde var. Çin`in ekonomik ve sosyal olarak kalkınma amacıyla belirlediği hedefler arasında yurt dışından gelecek olan nitelikli uzmanlar önemli bir yer ediniyor. Sistem tanıtıldığında Çin`e 50 bin yabancı gelebilir.


ÇİN'DEN 10 YILLIK YETENEK VİZESİ

Devlet medyasına göre yayınlanan haberde Çin Halk Cumhuriyeti tarafından verilecek yetenek vizesinin süresi 5 ila 10 yıl arasında olacak. Başvuranlarda aranan özellikler arasında teknoloji sektöründe liderler, girişimci ve bilim insanı olmak gibi niteliklerde var. Çin'in ekonomik ve sosyal olarak kalkınma amacıyla belirlediği hedefler arasında yurt dışından gelecek olan nitelikli uzmanlar önemli bir yer ediniyor. Sistem tanıtıldığında Çin'e 50 bin yabancı gelebilir. 

Ücretsiz başvuru

Vize için başvurular ücretsiz olarak internetten yapılabilecek.


Başvurulara kısa bir süre içinde cevap verileceği belirtildi.


Vize sahipleri ülkede 180 güne kadar kalabilecek, partnerlerini ve çocuklarını da getirebilecek.


2016'da Çin ülkeye gelecek yabancılar için düşük yetenekli kişilerin gelmesini engellemek adına bir sınıflandırma sistemi belirledi.


Belirlenen kriterler arasında Nobel ödülü ya da Olimpiyat madalyası sahibi olmak, önemli kültür ve sanat yapımlarının yönetmenliğini yapmak, bilim insanı olmak, büyük finans kurumlarında çalışmak ve iyi üniversitelerden mezun olmak gibi bazı maddeler var.