KORDSA POLYESTER İPLİK ÜRETİM KAPASİTESİNİ GENİŞLETİYOR

Kordsa, 19 Aralık haber bülteninde İzmit fabrikasında yılda 7.000 ton kapasitesini artırmak üzere ek bir üretim hattı düzenleyecek töreni gerçekleştirdi. Buna ek olarak, 2018 yılında yaklaşık 37.675 fitkare alana kadar genişletilen, inşaatta takviye için yeni bir polipropilen monofilament hattı inşa edilecek.

Devamını Oku
BİLİM İNSANLARI YAĞ YAKICI İLAÇLARI VÜCUDA ENJEKTE EDEN YAMA GELİŞTİRDİ

Yama içinde bulunan her iğne, insan saçından daha incedir. Deriye basıldığında, iğneler yamadan ayrılır ve vücuda gömülürler. İlaç molekülleri daha sonra enerji depolayan beyaz yağları enerji yanan kahverengi yağlara dönüştürmek için yavaşça dağılırlar.

Devamını Oku
AKILLI TELEFONLARDAKİ ŞARJ PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Apple ve Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonları pil sorunlarıyla gündemde. Oluşan şikayetler sonucunda Apple, eski ve kapasitesini yitiren mobil cihaz pillerinin, dolayısıyla cihazların ömrünü uzatmak için iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE’nin işlem gücünü düşürdüğünü açıkladı. Şirket bu telefonların sahipleri için indirimli pil değişim programı başlattı.

Devamını Oku
ISK-SODEX EKONOMİ BAKANLIĞI`NIN FUAR TEŞVİKLERİ KAPSAMINA ALINDI

Avrasya bölgesinin en büyük iklimlendirme sistemleri fuarlarından ISK-SODEX, Ekonomi Bakanlığı’nın fuar teşvikleri kapsamına alındı. Katılımcı sayısının artırılması amacıyla hayata geçen düzenlemeye göre, ISK-SODEX katılımcıları Bakanlık tarafından verilen yüzde 50 devlet teşvikinden yararlanabilecek.

Devamını Oku
Beyaz Eşya Satışları Azaldı

Türkiye’de beyaz eşya satışları kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azaldı. Satış rakamları 2017 yılının ocak-kasım döneminde ise yüzde 17 arttı.

Devamını Oku
Clariant, Renk Tahminlerinde Revizyona Gidiyor

Özel kimyasallar üreticisi Clariant, ColorForwad isimli trend izleme platformunda revizyon gerçekleştirecek. Değişiklikler 2018 yılı başında yayımlanması beklenen ColorForwad 2019 sayısında hayata geçecek.

Devamını Oku
Dolar ve Euroda 2018`in ilk rakamları

2017 yılında 3.94 TL ile zirveye ulaşan dolar yılı yüzde 7,69 yükselişle 3,7940 liradan tamamlamıştı. Euonun satış fiyatı ise yüzde 22,48 artışla 4,5490 liraya ulaşmıştı.

Devamını Oku
2018 ASGARİ ÜCRET MİKTARI BELLİ OLDU

Asgari ücret komisyonunun uzun müzakereler sonucu belirlediği asgari ücret miktarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onayıyla belirlendi. 2018 yılında net asgari ücret miktarının 1603 TL olacağı kamuoyuna duyuruldu.

Devamını Oku