KİMYA`DA HEDEF YÜKSEK

Türkiye ihracatının ilk üç sektöründen biri olan kimyada hedef yükseltildi. Geçen yıl 16.1 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektörün bu yıl sonu hedefi 18 milyar dolar oldu.

Devamını Oku
ZİNCİR MARKETLERİN HAFTADA BİR GÜN KAPATILMASI ÖNERİLDİ

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, zincir marketlerin haftada bir gün kapanmasını önerdi. Federasyon Başkanı Mustafa Altunbilek, Bu talebimiz rekabette küçük işletmelere avantaj sağlayacak. Yapılacak düzenleme ile biz de ertesi güne daha iyi hazırlanabileceğiz dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile büyük zincirleri olan marketlerin bu öneriyi nasıl karşılayacağı merak ediliyor.

Devamını Oku
UYGUN ÖZELLİKLERE SAHİP PLASTİK MALZEMELER HAYAT KURTARIYOR

İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan yangınla birlikte binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri tartışma konusu oldu. Yangın sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliği karşısında açıklamalarda bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür; “Alev geciktirici ve yanmazlık özelliği olan, standartlara uygun üretilmiş yalıtım, cephe malzemeleri tutuşmayı zorlaştırır ve alevleri söndürüp, alevin yayılmasını geciktirir” dedi.

Devamını Oku
ABD`DEN 100 MİLYAR DOLARLIK YENİ HAMLE

ABD Başkanı Trump, Çin`e haksız misilleme gerekçesiyle öncekilere ilaveten 100 milyar dolarlık gümrük tarifesi uygulanması talimatını verdi.

Devamını Oku
ABD`YE ÇELİK MEKTUBU: `BİZİ MUAF TUTUN`

Reuters`ın edindiği bilgiye göre sektör temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştiren Zeybekci, sektörün beklentilerini dinlemesinin ardından ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross`a mektup gönderdi ve Türkiye`nin çelik ve alüminyuma uygulanan ek gümrük vergilerinden muaf tutulmasına yönelik beklentilerini iletti.

Devamını Oku
İNŞAAT MALİYETLERİ YÜKSELDİ

Ocak ayında inşaat maliyet endeksi yüzde 4,91 artış gösterdi. Bir önceki aya kıyasla en büyük değişim işçilik maliyetlerinde görüldü.

Devamını Oku
BOEING ÜRETİM TESİSİNE VİRÜS SALDIRISI

Ünlü uçak üretici firmalardan birisi olan Boeing`in bir üretim tesisi, Wannacry fidye yazılımı olduğu düşülen bir virüs tarafından saldırıya uğradı. Şirketten konuyla alakalı hemen bir açıklama geldi.

Devamını Oku
PİYASALAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI? İŞTE RAKAMLAR...

Haftanın ilk gününde dolar fiyatı merak ediliyor. Dolarda geçtiğimiz hafta yaşanan dalgalı seyrin ardından yeni hafta 3.95 TL`li seviyelerden başladı. İşte 2 Nisan dolar kuru...

Devamını Oku