OYUNCAK FUARINA ÇOCUKLARIYLA GELEN AİLELER KAPIDAN DÖNDÜ

OYUNCAK FUARINA ÇOCUKLARIYLA GELEN AİLELER KAPIDAN DÖNDÜ

Tüyap Fuarcılık ve OYDER iş birliğiyle geçtiğimiz hafta düzenlenen ve profesyonel katılımcıya hitap eden İstanbul Oyuncak Fuarı`na aileler akın etti. Çocukların fuar alanına girmesinin başından beri yasak olduğunu kapıda öğrenen aileler dönmek zorunda kaldı.


Bu yıl hedef büyüterek Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Oyuncak Fuarı, 10 bin profesyonel katılımcıyı ağırladı. Fuarın 'ihtisas' fuarı olarak düzenlendiği ve sektöre hitap ettiği yeterince anlatılamayınca vatandaşlar çocuklarıyla birlikte fuara akın etti. Sadece toptan satışın ve tanıtımın olduğu fuara çocuklar alınmayınca yüzlerce bireysel katılımcı kapıdan geri dönmek zorunda kaldı.


Oyuncakçılar Derneği (OYDER) Başkanı Yakup Kireçci, fuarda yaptığı açıklamada, etkinliğin profesyonel katılımcılar için düzenlendiğini ve satış ve iş birliği hedeflerinin yürütüldüğünü dile getirdi. Kireçci, "Avrupa ülkelerinde bu fuarlarda bir tane çocuk göremezsiniz, sözleşmeye varmaya çalışıyoruz, arkadan çocuklar kurduğumuz büyük bir oyuncağı devirebiliyorlar. Ortalık birden karışabiliyor. Bu nedenle kaç kere sorun yaşadık. Otobüslerle fuara gezi düzenleyenler bile oldu" diye konuştu.


"İhtisas kelimesi yeterince anlaşılamıyor"


Derneğin eski Başkanı Ahmet Alioğlu, ise konu hakkında, "Fuarlar bilboardlarda 'ihtisas' fuarı olarak tanıtıldı ama insanlar bu detayı fark edemedi. İhtisas kelimesi yeterince anlaşılamıyor" yorumunu yaptı.


Öte yandan fuara giriş için kullanılan davetiyelerde ihtisas kelimesi yer almıyor. Fuara katılan sektör temsilcilerinin aktardığına göre, bu sorunla geçmiş dönemlerde de sık sık karşılaşıldı ve bir türlü çözüme ulaştırılamadı.


130 firmanın ürünleri görücüye çıktı


15 yıldır OYDER tarafından desteklenen fuar, bu yıl TÜYAP-OYDER iş birliği ile düzenlendi. İstanbul Oyuncak Fuarı'nda 50'ye yakın ülkeden yatırımcı misafir edildi. Beylikdüzü'ndeki fuar merkezinde 2 salonda 10 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuarda; Adel, Dolu Oyuncak, Dede Oyuncak, Pilsan, Neco, Adore Oyuncak, Armağan Oyuncak’ın da aralarında bulunduğu 130 firma boy gösterdi.