P&G YENİ ENJEKSİYON PROSES KONTROLÜ YAZILIMINI AÇIKLADI

Dört yıl süren gizli bir çalışmanın ardından nihayet P&G, IMFLUX adını verdikleri enjeksiyon proses kontrolü sağlayan özel yazılımı açıkladı. Bu özel yazılım, kalıp ve nozul çerisindeki sensörler sayesinde, düşük basınçta stabil bir hızla enjeksiyon kalıbını doldurmaktadır.

Devamını Oku
Sibur’dan Kapasite Artırımı Çalışması

Rus özel kimyasallar üreticisi Sibur, özellikle iç piyasada ki yükselen talebi karşılamak için tereftalik asit üretimini yıllık 350 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Devamını Oku
Dolar Kuru 2 Ayın En Düşüğünü Gördü

Yeni haftaya 3.81 seviyesinden başlayan dolar fiyatları, en düşük 3.8070 seviyesini görerek yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar kuru şu dakikalarda 3.81 seviyesinin üzerinde hareket ediyor. Piyasada yıl sonu ve tatiller nedeniyle hacimler düşük kalacak.

Devamını Oku
Bitcoin Aslında nedir? Nasıl alınır satılır? Kaç Dolar?

Elektronik para bitcoinin piyasalarda önüne geçilemez yükselişine rağmen bazı uzmanlar bu sistemin yerleşmeyeceğini, bazı uzmanlar ise geleceğin para biriminin bu olacağını dile getirdi. Peki bu bitcoin nedir, nereden ve nasıl alınıp satılır, şu anda kaç dolardan işlem görüyor. İşte detaylar...

Devamını Oku
Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı

Siemens, Gebze`deki Yeni Fabrikasını Törenle Açtı Siemens`in devreye aldığı yeni fabrikasıyla Gebze`deki yatırımı 65 milyon euroya ulaştı. Açılışta konuşan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Helmrich, kendilerini Türkiye`de yerel bir şirket olarak gördüklerini söyledi.

Devamını Oku
Borsalar da “Noel Rallisi” Bekleyişi

Dünya Borsaları yaklaşan Noel tatili öncesinde karışık seyir izlerken, Borsalarda gözler “Noel rallisi”ni aradı. Özellikle yıl sonlarında Borsalardaki yükselişleri tarif etmek için kullanılan “Noel rallisi” bu yıl etkisini göstermedi. Analistler dünya borsalarının Noel tatili öncesinde pozitif seyrettiğini, ancak bu pozitif havanın “Noel rallisi” olamayacak kadar zayıf olduğunu dile getirdi.

Devamını Oku
Husky, ABD’li Şirkete Satıldı

ABD’li yatırım şirketi Platinum Equity, plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky ile satın alma konusunda 3,85 milyar dolar bedelle anlaşmaya vardı.

Devamını Oku
Milli Gelir 3 Trilyon TL’yi Aşabilir

Türkiye`nin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) bazında milli geliri, büyüme hızının yılın son çeyreğinde yüzde 5,4`ü geçmesi halinde ilk kez 3 trilyon lirayı aşacak.

Devamını Oku