Evonik’ten Ürün Portföyüne Önemli Katkı

Alman özel kimyasallar şirketi Evonik, ABD’li şirket 3M’in konsantrasyonlu katkı maddesi işini devralıyor. Anlaşmanın 2018 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması ve devralmanın gerçekleşmesi bekleniyor.

Devamını Oku
Powell’dan Faiz Artırımına Yeşil Işık

ABD Başkanı Trump’ın FED Başkanlığı için aday olarak gösterdiği Jerome Powell, Senato’da yapılan onay oturumunda faiz artırımı için yeşil ışık yaktı.

Devamını Oku
Tesla Semi’nin Fiyatı Belli Oldu

Geçen hafta lansmanı yapılan Tesla’nın elektrikli TIR’ı Semi’nin fiyatı belli oldu. Semi’nin fiyatı 150 bin dolardan 200 bin dolara kadar değişiyor.

Devamını Oku
Brough Planting İle Engel Arasında 10 Milyon Euro’luk Anlaşma

İngiliz plastik kalıp üreticisi Brough Planting, plastik enjeksiyon makinaları üreticisi Engel ile 10 milyon Euro değerinde makine alımı anlaşması imzalandı. İngiliz şirket, Engel 400 Twin Shot enjeksiyon kalıplama makinesi satın aldı.

Devamını Oku
İngiltere’de Ambalaj Vergisine Tepki

İngiltere Plastik Federasyonu hükümetin plastik ambalajlara getirmeyi planladığı vergi konusunda endişelerini dile getirdi. Planlanan uygulamanın popülist olduğunun altını çizen BPF, kirlilik sorununun çözümü için daha yapıcı ve küresel çapta eylemler gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Devamını Oku
Eylül Ayında 564 Teşvik Belgesi Verildi

Eylül ayında tarım, imalat, hizmet, enerji ve madencilik sektörlerinde 564 yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı.

Devamını Oku
Clariant İnovatif Masterbatch Çözümlerini Sunacak

Özel kimyasallar alanında bir dünya lideri olan Clariant, 6-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Plast Eurasia 2017’de, plastik endüstrisini etkileyen küresel mega trendlere odaklanacak.

Devamını Oku
Niigata ve Haitian’dan Ortak Girişim

Japon enjeksiyon kalıplama makinası üreticisi Niigata ve Çinli plastik enjeksiyon makinası üreticisi Haitian, ortak girişim çatısı altında elektrikli kalıplama makinası üretimi ve geliştirmesi yapacak.

Devamını Oku