İNŞAAT MALZEMELERİ İHRACATI %30 ARTTI

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’nin Ocak 2019 sonuçları açıklandı. 2019 yılının ilk ay sonuçlarına göre inşaat malzemeleri sanayi ihracatının miktar olarak geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 30,8 arttığı belirtilen endekste; 3,75 milyon ton ihracatın yapıldığı Ocak ayında, son 6 yılın en yüksek ikinci aylık miktar ihracatının gerçekleştiği vurgulandı.

Devamını Oku
MEVZUATTAKİ HATALAR YÜZÜNDEN 1,5 AYDA 2 BİN 500 KİŞİ İŞSİZ KALDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve ekonomiden sorumlu bakanların da katıldığı Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ücretli poşet uygulamasında sektöre iltimas değil, Avrupa Birliği ile aynı düzenlemeleri istediklerini belirtti. Eroğlu; “Almanya’da mevzuat neyse bizde de aynısı uygulansın razıyız ama bu haliyle kalırsa ne çevre korunur, ne tüketici, ne de sektör. Sadece 1,5 ayda 2 bin 500 kişi işsiz kaldı.

Devamını Oku
İTHALATTA EKSTRA VERGİ YÜKÜ KALKIYOR

REUTERS Listesi Güncelleniyor, Ekstra Vergi Yükü Kalkıyor! Konuyla ilgili Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı`nın (PAGEV) açıklaması haberimizde...

Devamını Oku
MEYVE VE SEBZE SATIŞINDA YENİ DÖNEM

Sebze ve meyve ticaretinin elektronik ortamda takip edilmesi için hayata geçirilen HKS Mobil Uygulaması ile ticaretin geliştirilmesi, tüketici güvenliğinin sağlanması ve vatandaşın hayatını kolaylaştıracak yeniliklerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Devamını Oku
OTOPARKLARDA ISI YALITIMI ZORUNLU HALE GELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği’ 01 Haziran 2018’de yürürlüğe giriyor. Yeni yönetmelik ile bodrum kat tavanlarına ısı yalıtımı yapılması zorunlu hale geliyor. Bu uygulama ile binalarda yetersiz yalıtılmış ya da hiç yalıtılmamış otopark ve bodrum kat tavanlarından kaynaklanan ısı kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Devamını Oku
KUR ARTIŞI OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜ ETKİLEYECEK Mİ?

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, dövizdeki yükselişin “kaçınılmaz” olarak otomotiv sektörüne yansıyacağını söyledi.

Devamını Oku
GRANİT İTHALATINDA DAMPİNGE KARŞI ÖNLEM !

Çin menşeli granit ithalatında dampinge karşı önlem, ton başına 174 dolar olarak uygulanmaya devam edilecek.

Devamını Oku
CAM ELYAF ANTİ-DAMPİNG SORUŞTURMASINDA PAGDER GÖRÜŞ BİLDİRDİ

14 Mayıs 2017`de Cam Elyaf Sanayii A.Ş. tarafından yapılan başvuruya istinaden Mısır Arap Cumhuriyeti menşeli “cam elyafı takviye malzemeleri” ithalatına yönelik olarak damping soruşturmasında PAGDER sektörün görüşlerini Bakanlığa taşıdı: Yerli tekel üretici, sektörel cam elyaf ihtiyacını karşılamaktan uzak.

Devamını Oku