Husky, ABD’li Şirkete Satıldı

Husky, ABD’li Şirkete Satıldı

ABD’li yatırım şirketi Platinum Equity, plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky ile satın alma konusunda 3,85 milyar dolar bedelle anlaşmaya vardı.
 

Global yatırım şirketi Platinum Equity, Kanadalı plastik enjeksyon makineleri üreticisi Husky Injection Molding Systems’ı 3,85 milyar dolar bedelle satın aldı. Satış işleminin onaylanmasının ardından 2018 yılı ortalarında tamamlanması bekleniyor.
 

Satış işleminin tamamlanmasının ardından mevcut Husky  yönetimi görevine devam edecek. Ayrıca 2005 yılından bu yana şirketin CEO’su olan John Galt de görevine devam edecek.
 

ABD’li yatırım firması adına satış işlemlerini yürüten Louis Samson  konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Husky, endüstrinin en yenilikçi teknolojisini geliştirme konusunda haklı bir üne sahip olağanüstü bir şirkettir.” dedi. Samson ayrıca Husky CEO’su Kohn Galt ve ekibi hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.
 

Kanadalı plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky’nin Kanada başta olmak üzere, ABD, Lüksemburg, Avusturya, İsviçre, Çin Hindistan ve Çekya’da üretim tesisleri bulunuyor.
 

Geçtiğimiz günlerde ABD’li yatırım firması Platinum Equity’nin Husky için 4 milyar doların üzerinde bir teklif vereceği öne sürülmüş ancak konu hakkında resmi bir açıklama gelmemişti.