PERAKENDE SEKTÖRÜNDE ANNELER GÜNÜ CANLILIĞI

Perakende sektörüne canlılık getiren Anneler Günü’ne çok az kala markalar, kampanya afişlerini vitrinlerine astı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da satışlarda rekor bekleyen perakendeciler, o güne özel koleksiyonlarıyla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Devamını Oku
KİMYA SANAYİ İHRACATINDA ABD ZİRVEDE

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre; Nisan ayında kimya ihracatı 2017 yılı Nisan ayına göre yüzde 10,84 artarak, 1 milyar 353 milyon dolar olarak gerçekleşti. Nisan ayında en çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri, 94 milyon 185 bin dolarlık kimya ihracat rakamıyla ilk sırada yer aldı.

Devamını Oku
MAKİNE İHRACATINDA YÜZDE ARTIŞ BEKLENİYOR

MAİB Yönetim Kurulu Başkanı Karavelioğlu, makina sektöründe ihracatta bu yıl yüzde 20 artış beklediklerini belirtti.

Devamını Oku
PVC ÜRÜNLERİNE TALEP ARTIYOR

Türkiye ekonomisindeki yerini giderek güçlendiren PVC sektörü, birçok sanayi kolunun en çok ihtiyaç duyduğu alanların başında geliyor.

Devamını Oku
ÇATIDA ELEKTRİK ÜRETENLER YÜZDE 5 STOPAJ VERGİSİ ÖDEYECEK

Evinin çatısında 10 kilovat ve altında elektrik üretenler, dağıtım şirketine sattıkları elektrik için yüzde 5 gelir vergisi stopajı ödeyecekler.

Devamını Oku
METEOROLOJİ`DEN UYARI ! BU TARİHE DİKKAT...

Meteoroloji`den son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden gelen haftalık tahmin raporlarına göre, 6 Mayıs Pazar günü 81 ilde sağanak yağış bekleniyor.

Devamını Oku
İNŞAAT VE MAKİNE ODAKLI 2400 SÖZLEŞME İMZALANDI

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, yaptıkları her üç leasing işleminden birinin iş ve inşaat makinesi olduğunu belirterek, “Makineler de öncelikli finansman sağladığımız ürün grupları oldu. 2017 yılında 2.400 sözleşme imzaladık” dedi.

Devamını Oku
ROBOT VE İNSANIN İŞBİRLİĞİ FABRİKALARIN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

Yeni nesil dijital fabrikalarla ilgili açıklamalarda bulunan Mitsubishi Electric Corporation Fabrika Otomasyon Sistemleri Yurtdışı Stratejik Planlama Departmanı Kıdemli Müdürü Hajime Sugiyama, tüketicilerin kişiselleştirilmiş ürün taleplerini karşılayabilecek üretim tesislerinde robotlar ve insanların birlikte çalışmasının verimliliği artırdığını söyledi.

Devamını Oku