Clariant, Renk Tahminlerinde Revizyona Gidiyor

Clariant, Renk Tahminlerinde Revizyona Gidiyor

Özel kimyasallar üreticisi Clariant, ColorForwad isimli trend izleme platformunda revizyon gerçekleştirecek. Değişiklikler 2018 yılı başında yayımlanması beklenen ColorForwad 2019 sayısında hayata geçecek.
 

Özel kimyasallar alanındaki küresel üreticilerden biri olan Clariant, Masterbatches işletme birimi ile birlikte, tasarımcılar ve marka yöneticilerinin plastik ve ambalaj ürünlerinde kullanılacak renkleri tahmin etmek için kullandıkları ColorForward isimli önde gelen trend izleme platformunda büyük bir revizyon gerçekleştireceklerini açıkladı. Değişiklikler Ocak 2018 başında yayınlanması beklenen ColorForward 2019 sayısında hayata geçecek.
 

Clariant'ın global renk tasarımı ve teknolojisi merkezleri ağı olan ColorWorks® başkanı Maurizio Torchio, "ColorForward'ın 2019 sayısı, yayınladığımız 13. sayı olacak. Müşterilerimize global trendler, müşteri tercihleri ve renkler arasındaki bağlantıyı daha iyi anlamaları için yardım etme misyonuna başladığımızda plastik sektöründe bu türden ilk çalışmayı yapmış olduk. Daha sonra başka birçok şirket bizim bu konseptimizi kopyalamaya başladı. Paketi güncellemeye karar vermemizin ana sebeplerinden biri de bu. Ayrıca çarpıcı özellikleri de artırmak istiyoruz.’’ dedi.
 

 ColorForward, Clariant'ın dünyanın farklı yerlerinde bulunan renk, tasarım, pazarlama ve polimer uzmanlarının anlayış ve deneyimlerinden oluşuyor. Her yıl bir hafta boyunca bir atölyede bir araya gelen uzmanlar, son 12 aylık süreçte tüketici trendleri ve ilgi alanları konusundaki gözlemlerini paylaşıyorlar. Uzmanlar, birçok konuşma ve tartışmanın ardından bütün fikir ve düşünceleri değerlendirerek gerçekten global bir kapsama sahip olan ve kısa ile orta vadede tüketici davranışlarını etkilemesi beklenebilecek dört trendi belirliyorlar. ColorForward ekibi daha sonra her trendle ilgili duygusal bir tepki uyandıran farklı renk estetiklerini seçiyor.