Plastik Sektörü 2018`de En Az %5 Büyüme Bekliyor

Üretim kapasitesi ile dünyada altıncı, Avrupa`da ise ikinci sırada yer alan Türkiye plastik sektörü büyüme ivmesini devam ettirdi.

Devamını Oku
Husky, ABD’li Şirkete Satıldı

ABD’li yatırım şirketi Platinum Equity, plastik enjeksiyon makineleri üreticisi Husky ile satın alma konusunda 3,85 milyar dolar bedelle anlaşmaya vardı.

Devamını Oku
Plast Eurasia 2017 Başladı

Türk plastik sektörünün kapısını dünyaya açan ve plastik sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olarak bilinen Plast Eurasia 2017 başladı. Fuarda bu yıl yerli ve yabancı yüzlerce firma yer alıyor. Fuar, 9 Aralık tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Devamını Oku
Shini, Slink Uygulaması İle Ön Planda Olacak

Plastik sektörünün en önemli otomasyon sağlayıcılarından Shini, Plast Eurasia 2017’de Slink uygulaması ile müşterilerinin karşısına çıkacak. Slink, Endüstri 4.0 standardının Shini bünyesindeki altyapısını oluşturuyor.

Devamını Oku
Royal DSM’den Üretim Artışı Kararı

Hollandalı üretici Royal DSM Avrupa’daki yüksek performanslı plastik üretimini artırma kararı aldı. Alınan kararda yüksek talebin etkili olduğu kaydedildi.

Devamını Oku
Rosti Group Üretim Ağını Güçlendiriyor

Rosti Group Polonya’da sahip olduğu iki üretim tesisini birleştirerek üretim kapasitesini artırmak ve Pazar ağını geliştirmek istiyor.

Devamını Oku
Brough Planting İle Engel Arasında 10 Milyon Euro’luk Anlaşma

İngiliz plastik kalıp üreticisi Brough Planting, plastik enjeksiyon makinaları üreticisi Engel ile 10 milyon Euro değerinde makine alımı anlaşması imzalandı. İngiliz şirket, Engel 400 Twin Shot enjeksiyon kalıplama makinesi satın aldı.

Devamını Oku
İngiltere’de Ambalaj Vergisine Tepki

İngiltere Plastik Federasyonu hükümetin plastik ambalajlara getirmeyi planladığı vergi konusunda endişelerini dile getirdi. Planlanan uygulamanın popülist olduğunun altını çizen BPF, kirlilik sorununun çözümü için daha yapıcı ve küresel çapta eylemler gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Devamını Oku