İKMİB, TÜRK OYUNCAK SEKTÖRÜNÜ YABANCI ALIM HEYETİ İLE BULUŞTURDU

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), oyuncak fuarında yurtdışından gelen alım heyeti ile Türk oyuncak firmalarını buluşturdu.

Devamını Oku
MEVZUATTAKİ HATALAR YÜZÜNDEN 1,5 AYDA 2 BİN 500 KİŞİ İŞSİZ KALDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve ekonomiden sorumlu bakanların da katıldığı Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ücretli poşet uygulamasında sektöre iltimas değil, Avrupa Birliği ile aynı düzenlemeleri istediklerini belirtti. Eroğlu; “Almanya’da mevzuat neyse bizde de aynısı uygulansın razıyız ama bu haliyle kalırsa ne çevre korunur, ne tüketici, ne de sektör. Sadece 1,5 ayda 2 bin 500 kişi işsiz kaldı.

Devamını Oku
İTHALATTA EKSTRA VERGİ YÜKÜ KALKIYOR

REUTERS Listesi Güncelleniyor, Ekstra Vergi Yükü Kalkıyor! Konuyla ilgili Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı`nın (PAGEV) açıklaması haberimizde...

Devamını Oku
PLASTİK OYUNCAK İMALATHANESİ ALEV ALDI !

Gaziosmanpaşa`da plastik oyuncak imalathanesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

Devamını Oku
PLASTİKÇİLER 1 OCAK 2019`A KİLİTLENDİ

1 Ocak 2019’dan itibaren plastik poşetlerin marketlerde ücret karşılığı temin edilmesini öngören karar için sektör temsilcileri, parayla satış yerine geri dönüşümün teşvik edilmesi gerektiğini savundu.

Devamını Oku
PLASTİK ÜRETİMİ YÜZDE 54,5`LİK ARTIŞLA REKOR KIRDI !

PAGEV tarafından açıklanan ilk çeyrek raporuna göre; sektörün plastik mamul üretimi bir önceki senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında miktarda yüzde 48,7 artışla 3,5 milyon tona, değerde ise yüzde 54,5 yükselişle 13,6 milyar dolara ulaştı.

Devamını Oku
KİMYA SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR !

Türkiye`nin en çok ihracat yapan üçüncü sektörü olan kimya sanayiyi yeni bir dönem bekliyor. Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkındaki Yönetmelik, Türkiye`de başta petrokimya, plastik, boya, kozmetik ve yalıtım malzemeleri sektörleri için yeni bir dönem başlatacak

Devamını Oku
PAGDER’DE YENİ DÖNEM

Yarım asra dayanan köklü geçmişi ile ülkemizin en deneyimli iş dünyası örgütlerinden olan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) 37. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanı oy birliği ile Selçuk Gülsün oldu.

Devamını Oku