PLASTİK AMBALAJ VE PLASTİK HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Plastiğin genelde ana kaynağı petrol rafinerisinden arta kalan maddelerdir. Dünya`da üretilen toplam petrolün sadece %4`ü plastik üretimi için kullanılmaktadır. Bunun da sadece %3`ünden plastik poşet üretilmektedir.

Devamını Oku
POŞETLER KONUSUNDA YANLIŞ ALGI OLUŞTURULUYOR

KAYSERİ Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER) Başkanı Yusuf Özkan, 2019 yılında, marketlerde poşetlerin paralı olmasının gündeme getirileceğini ileri sürerek, Kamuoyunda yanlış algı oluşturuyorlar. Bu, sadece poşetlerin pervasızca, ihtiyaçtan fazla kullanılmasını önlemek maksatlı karardır dedi.

Devamını Oku
HASTEK PLASTİK SİSTEMLERİ PAZAR AĞINI GENİŞLETİYOR

1962’den beri plastik tesis otomasyonunda anahtar teslimi çözümler sunan HASTEK Plastik Sistemleri ürün yelpazesini genişleterek Pazar ağını genişletiyor.

Devamını Oku
NORVEÇLİ FİRMA ENDÜSTRİYEL PLASTİK KUTULAR İTHAL EDECEK

Norveçli bir firma, web sitesinden, depolama raf sistemleri ve plastik endüstriyel saklama kapları konusunda Türk üreticiler aradığını duyurdu.

Devamını Oku
PLASTİK SEKTÖRÜ 36,8 MİLYAR DOLARLIK ÜRETİM YAPTI

Plastik mamul üretimi 2017 yılında miktar bazında yüzde 8,5`lik artışla 9,6 milyon tona, değerde ise yüzde 9 artışla 36,8 milyar dolara yükseldi.

Devamını Oku
SAMSUN`DA PLASTİK FABRİKA DEPOSUNDA YANGIN!

Tekkeköy İlçesi Selyeri Mahallesi Toptancılar Sitesi 47. Sokak`taki, plastik tabure, masa ve sandalye satışı yapan firmaya ait depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Devamını Oku
HASTEK MÜŞTERİLERİNİ ÇİN’E GÖTÜRÜYOR

Hastek Plastik Sistemleri büyük makine yatırımı yapacak müşterilerini Çin’de yer alan Borche fabrikasına, cihazı yerinde görmeye götürüyor.

Devamını Oku
PLASTİK VE KİMYA SEKTÖRÜNDE BÜYÜME HIZLANDI

Yarattığı katma değer ve sağladığı istihdam ile sanayide hızlı bir gelişim içinde olan plastik ve kimya sektörü temsilcileri, her iki sektöründe son yıllarda önemli bir gelişim gösterdiğini söyledi. Plastik ve kimya sektörünü geleceğe taşıyacak olan stratejinin, `Ar-Ge` olduğu görüşü belirtildi.

Devamını Oku