Rosti Group Üretim Ağını Güçlendiriyor

Rosti Group Üretim Ağını Güçlendiriyor

Rosti Group Polonya’da sahip olduğu iki üretim tesisini birleştirerek üretim kapasitesini artırmak ve Pazar ağını geliştirmek istiyor.
 

Avrupa’da plastik işleme alanında lider firmalardan Rosti Group, Polonya’daki iki üretim tesisini birleştirerek üretim kapasitesini ve dağıtım ağını güçlendirmeyi amaçlıyor.
 

Rosti Poland, büyük bir yeniden yapılanma süreci içinde Bialystok şehrindeki üretim tesisini 2015 yılında satın alınan bir başka üretici Bianor’un üretim Mysliwska tesisine taşıdı. Sonrasında ise bu tesise 14 bin metrekare büyüklüğünde bir üretim alanı ve depo eklendi. 5,4 milyon euro maliyetle gerçekleşen genişletme çalışmaları kapsamında yarı otomatik depolama alanı, bileşen montaj salonu, laboratuvar ve baskı odası yapıldı.
 

Şu anda büyüklüğü 30 bin metrekareyi bulan tesiste 25 ile 1.300 ton arasında değişen sıkıştırma kuvvetine sahip 150 enjeksiyon makinası ile 1.300 personel çalışıyor.
 

Rosti Poland Genel Müdürü Rafal Cybulski konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İki tesisin birleşmesi, müşterilerimize daha yağsız bir tedarik zinciri ve daha kısa piyasa süreleri için global üretim ve dağıtım imkânı sağlıyor ve onlara rekabetçi bir avantaj sunuyor.” şeklinde konuştu.