Engel’den Yeni Kompozit Uygulamaları

Engel’den Yeni Kompozit Uygulamaları

Avusturya merkezli plastik enjeksiyon makinası üreticisi Engel, Avusturya’da bulunan üretim tesisinde hafif kompozitler için yeni uygulamalar geliştiriyor.
 

Avusturya merkezli plastik enjeksiyon makinası üreticisi Engel, Avusturya’da bulunan üretim merkezinde bulunan hafif kompozitler merkezinde özellikle otomotiv sektörü için özel sistemler geliştiriyor. Geliştirilen makinalar özellikle otomotiv sektörü için hafif kompozit parçaların üretimi için kullanılıyor.  Hafif kompozitler merkezi fiber takviyeli plastikler için yeni uygulamalar geliştiriyor.
 

Engel Satış Departmanı Şefi Christoph Steger entegre hafif parçalara olan talebin, asıl proje ve geliştirme aşamalarının ayrılmasını önerdiğini belirterek, “Geniş bir teknoloji yelpazesini sunmaya devam ederken aynı zamanda yoğunluk ve yeni üretim süreçlerinin geliştirilmesi ile ilerlemeye devam edebilmeyi temin ediyoruz.” dedi.
 

Avusturya’da bulunan merkez, yüksek basınç reçine transfer kalıplama (HP-RTM) ve sac kalıplama bileşimi (SMC) gibi yerleşik polimerizasyon gibi reaktif teknolojileri de içeren tüm kompozit teknolojileri ele alıyor.