PLASTİK PARA KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR... PEKİ AVANTAJLARI NELER?

Altın, gümüş, kağıt derken plastik banknot kullanımı da giderek yaygınlaşıyor. Kalpazan endüstrisine karşı geliştirilen plastik paralar avantajları ve en azından şimdilik taklit edilemez olma özellikleriyle dikkat çekiyor…

Devamını Oku
PLASTİK HAMMADESİ TAŞIYAN TIR DEVRİLDİ

Bursa`nın İznik ilçesinde, plastik şişe ham maddesi taşıyan tırın devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı.

Devamını Oku
PVC ÜRÜNLERİNE TALEP ARTIYOR

Türkiye ekonomisindeki yerini giderek güçlendiren PVC sektörü, birçok sanayi kolunun en çok ihtiyaç duyduğu alanların başında geliyor.

Devamını Oku
PLASTİK BORU FABRİKASI ALEV ALDI

Sancaktepe`de plastik boru fabrikasında yangın! Plastik malzemeler alev alev yanarken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. İtfaiye ekipleri alevler çevreye sıçramadan yangını kontrol altına aldı.

Devamını Oku
KARAMAN`DA PLASTİK MALZEME YÜKLENEN TIR ALEV ALDI !

Karaman’da bir fabrikada plastik malzemeler tırın dorsesine yüklenirken çıkan yangın ucuz atlatıldı. Son anda fabrikadan çıkarılan tırın dorsesi ve malzemeler yanarken, tırın kupası da zarar gördü.

Devamını Oku
UYGUN ÖZELLİKLERE SAHİP PLASTİK MALZEMELER HAYAT KURTARIYOR

İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün çıkan yangınla birlikte binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri tartışma konusu oldu. Yangın sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliği karşısında açıklamalarda bulunan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür; “Alev geciktirici ve yanmazlık özelliği olan, standartlara uygun üretilmiş yalıtım, cephe malzemeleri tutuşmayı zorlaştırır ve alevleri söndürüp, alevin yayılmasını geciktirir” dedi.

Devamını Oku
KİMYA SEKTÖRÜNDE İTİCİ GÜÇ, PLASTİK VE MAMÜLLERİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre kimya sektöründe plastik ve mamulleri, kimya ihracatının itici gücü olmaya devam ediyor. Mart ayında en fazla ihracatı gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri 539 milyon 676 bin 510 dolarlık ihracatla birinci sırada yer aldı.

Devamını Oku
AVRUPA İŞ ÖDÜLLERİ`NDEN TÜRK FİRMASI REKA`YA `ULUSAL KAZANAN` ÖDÜLÜ

Manisa`da elektromekanik ve plastik alanında faaliyet gösteren REKA A.Ş. 2017-18 Avrupa İş Ödülleri`nde Ulusal Kazanan seçildi. 3 bine yakın şirket arasından seçilerek ödüle layık görülen şirket şimdi de son aşamada Türkiye`yi temsil edecek.

Devamını Oku