UZMANLAR UYARIYOR; HAVALAR ISINMADAN ÖNLEMİNİZİ ALIN!

UZMANLAR UYARIYOR; HAVALAR ISINMADAN ÖNLEMİNİZİ ALIN!

Özellikle bahar ve yaz aylarında kapasitesi zorlandığından arızalanma riski bulunan soğutma sistemlerinin, üretimde aksamalara yol açmaması için proses ihtiyaçlarına göre kontrolünün yapılması gerekiyor.
 

Özellikle bahar ve yaz aylarında kapasitesi zorlandığından arızalanma riski bulunan soğutma sistemlerinin, üretimde aksamalara yol açmaması için proses ihtiyaçlarına göre kontrolünün yapılması gerekiyor. Aksi halde, kapasitesi zorlanan cihazlar ani arızalara maruz kalarak üreticileri yarı yolda bırakabilirken, prosesin  yani enjeksiyon makinesi ve kalıpların yeterli soğutulamaması durumunda çevrim sürelerinde dramatik artışlar, kalıp içerisinde soğuyamayan ürünlerin kalıptan çıktıktan sonra boyutsal farklılıklar göstermesi, ürün üzerinde çöküntüler, soğutulamayan hidrolik yağ dolayısı ile aşınan ve  arızalara neden olma potansiyeli olan keçeler gibi problemlerle karşı karşıya kalınabilir.


Uygulama mühendisi Vedat Karakuş, kış şartlarında gerekli kapasitesini sağlayan cihazların ısınan havayla birlikte arızalanma riski bulunduğunu söyledi. İşletmelerde üretimin aksamaması için soğutma ihtiyaçlarını karşılayacak cihazlar tercih etmeleri gerektiğinin altını çizen Karakuş, “Müşterilerimize önerimiz, öncelikle soğutma ihtiyaçlarını kontrol etmeleri ve mevcut sistemin kapasite olarak yeterli olup olmadığını anlamasıdır. Bunu yapmak gayet basit www.plastikciyiz.biz sitesi hesaplamalar bölümünde bunu otomatik hesaplayan bir bölüm var . Eğer kapasite eksik kalmış ise mutlaka ek bir yeni cihaz yatırımı noktasında uzman firmalar ile hemen iletişime geçmeleri gerekiyor.” dedi. Soğutucu sistem kurulumu veya yeni ilaveler yapılırken her zaman, enerji tasarrufu, kullanılan ekipmanlar, tasarım ve arkasındaki destek göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Karakuş, Böylece fabrikaların kalbi hükmünde olan soğutma cihazları sistemi, soğutma verimleri, maksimum performans ile destekleyebildiğini söyedi.


İşletmelerde proses soğutma ihtiyaçlarının da gündeme geldiği günler içerisinde bulunduğunu ifade eden Karakuş, Soğutmada dünya lideri İtalya menşeli INDUSTRIAL FRIGO ile soğutma kapasitesi ihtiyacının hesaplanması ve yeni projelerde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek; “Bu doğrultuda chiller, kuru havalı soğutucu, free-cooler (chiller ve kuru havalı soğutucu kombinasyonu), makine başı chiller, thermochiller ve kalıp şartlandırma projelerinde ister tekil ister proje bazlı olarak destek vermekteyiz.” dedi.


INDUSTRIAL FRIGO HAKKINDA


1969 Yılında İtalya Brecia’da 2.500m2 lik fabrikasında üretim hayatına başlayan INDUSTRIAL FRIGO zaman içinde aynı lokasyon da üretim hacmini sürekli arttırarak 2014 yılı itibarı ile 18.500m2 kapalı alanda 180’den fazla çalışanı ile üretimlerine devam etmektedir.  Endüstriyel alanda, Soğutma ve Isıtma kontrolü hakkında edinmiş olduğu bilgi ve deneyimi ile Küresel pazarda sektör liderleri arasında yer almaktadır.