Niigata ve Haitian’dan Ortak Girişim

Niigata ve Haitian’dan Ortak Girişim

Japon enjeksiyon kalıplama makinası üreticisi Niigata ve Çinli plastik enjeksiyon makinası üreticisi Haitian, ortak girişim çatısı altında elektrikli kalıplama makinası üretimi ve geliştirmesi yapacak.
 

Japon enjeksiyon kalıplama makinaları üreticisi Niigata ile Çinli plastik enjeksiyon makinaları üreticisi Haitian ortak bir girişime imza atıyor.  Niigata Haitian Injection Molding Machine Co. Ltd adı ile kurulan ortak girişim çatısı altında gerçekleşen ortak girişim ile iki şirket elektrikli kalıplama makinası teknolojisinin gelişimine odaklanmayı amaçlıyor.
 

Gerçekleşen ortaklıkta her iki şirket kendi üretim prosedürlerini sürdürecek. Ayrıca Niigata Haitian’a elektirikli enjeksiyon makinası üretimi ve tasarımı konusunda yardımcı olacak. Niigata satış müdür yardımcısı Peter Gardner, gerçekleşecek ortaklık ile Niigata, Haitian’ın sahip olduğu geniş üretim ve pazarlama ağından faydalanabileceğinin altını çizdi.
 

Ayrıca, Niigata Genel Müdürü Masaki Kakimoto, Niigata Haitian Injection Molding Machine Co. Ltd’nin CEO’su oldu. Kakimoto yaptığı açıklamada iki tarafında da bu ortaklıktan oldukça fazla faydalanabileceğini belirterek, Niigata üretimini Japonya’da yapmayı sürdüreceğini bildirdi. Japon şirket, Haitian’dan bazı bileşenleri kullanmasına karşın, makinaların montaj ve son test çalışmaları ise Japonya’da gerçekleşiyor.